Skip to main content
Un condiment cu aroma orientala - tandoori masala

Un condiment cu aroma orientala – tandoori masala

Tandoori masala reprezintă un amestec de condimente, folosit în amestec cu iaurt la marinatele pentru carne, iar numele i se asociază cu tandoorul, care este un cuptor tradiţional folosit în bucătăria nord indiană (Punjab), pakistaneză şi afghană.


Printre ingredientele principale folosite în compoziţia tandoori masala se regăsesc: cardamom, coriandru, cuişoare, chimen, chili, schinduf, ceapă, usturoi, piper negru, muştar, nucşoară, frunze de dafin şi sare. Aceste indrediente variază de la o regiune la alta, sau în fucţie de preferinţele personale.

Tandoori masala se foloseşte în amestec cu iaurt, dar cu grijă deoarece este un condiment foarte puternic aromat, la marinat carnea de pui, miel, etc. după care carnea este coaptă în tandoor la foc iute. În acest fel carnea capătă o culoare roşie, bine rumenită şi cu un gust excelent. Pe lângă preparatele din carne, tandoori masala este folosit şi la preparate cu legume, şi a celor gătite în unt. Pe lângă amestecul cu iaurt, se poate obţine şi pastă de tandoori masala, acesta fiind amestecat cu ulei şi oţet.

Comments (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
    0
    Coș Cumpărături
    Coșul este gol!Spre Catalog

    Abonați-vă la newsletterul HerbalSana:

    HerbalSana
    Prezentare generală a confidențialității

    Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.