Ulei de palmier nerafinat - 500ml

19,50 RON
cu TVA
Cantitate

Ulei de palmier nerafinat.-500 ml

  • Profesionalism si incredere. Cumparati in deplina siguranta. Profesionalism si incredere. Cumparati in deplina siguranta.
  • Va oferim o gama variata de produse de calitate superioara. Va oferim o gama variata de produse de calitate superioara.
  • Livrare gratuita pentru comenzi ce depasesc 200 lei. Livrare gratuita pentru comenzi ce depasesc 200 lei.

Ulei de palmier nerafinat.-500 ml

Ingrediente: ulei de palmier nerafinat.

Uleiul de PALMIER (Elaesis guineesis)

            Palmierul este originar din vestul Africii, unde se cultivă pentru hrană, fibre vegetale şi în scop terapeutic. Uleiul de palmier se obţine prin zdrobirea părţii cărnoase a fructului de palmeir, care creşte pe un ciorchin într-un număr cuprins între 1000-3000 de fructe. Uleiul obţinut este un ulei vegetal saturat comestibil, de culoare portocalie-roţiatică datorită conţinutului bogat de beta-caroten. În topul consumului de uleiuri şi grăsimi ocupă locul 3 după grăsimea animală şi uleiul de soia. Cei mai mari producători de ulei de palmier la nivel mondial sunt Indonezia şi Malaezia, care produc împreună anual 40 de milioane de tone de ulei. În Africa, Asia şi America de Sud este cel mai folosit tip de ulei atât la gătit cât şi la prăjit, dar şi pe piaţa europeană începe să fie un ulei des întrebuinţat.

            Uleiul de palmier conţine: acid linoleic, acid olei, acid streatic, acizi graşi Omega 3 şi 6, carotenoizi dintre care beta-caroten un precursor al  vitaminei A şi tocoferoli (vitamina E).

            Proprietăţile uleiului de palmier:

            ̶  uleiul de palmier nu conţine colesterol, dar cu toate acestea datorită conţinutului de grăsimi saturate creşte atât colesterolul bun (HDL) cât şi pe cel rău (LDL);

-   conţinutul de beta-caroten are rol antioxidant ce contribuie la întărirea sistemului imunitar, reduce afecţiunile oftamologice (cataractă, întăreşte vederea etc), regenerează pielea şi menţine integritatea oaselor;

-  mulţumită vitaminei E, uleiul de palmier este o sursă de antioxidanţi care contribuie la neutralizarea radicalilor liberi;

-  consumat neprocesat termic, în stare pură reduce procesele inflamatorii şi  protejează celula nervoasă;

-   nu este recomandat consumul uleiul de palmier în cadrul dietelor de slăbit, deoarece este un ulei bogat caloric, conţine 9 kcal pe gram;

-   are un punct de ardere foarte ridicat la 230°C, prin urmare nu se arde şi nu se descompune în substanţe toxice care pot deveni cancerigene pentru organism;

-  este un ulei care nu schimbă gustul şi mirosul mâncării şi nici nu preia gustul preparatelor, de aceea se poate refolosi;

-  nu face fum şi nu se înnegreşte;

-  este un ulei uşor digerabil;

-  rezistent la oxidare, se poate păstra timp îndelungat deoarece nu se râncezeşte;

-  la temperaturi sub 18°C se solidifică iar temperatura optimă recomandată pentru depozitare este de 24°C.

Uleiul de palmier poate fi folosit la gătit, prăjit sau în prăjituri.

 

Disclaimer.

 

Toate informatiile din acest site sunt publicate in scop informativ, de interes personal. Aceste informatii nu se pot substitui sfaturilor si prescriptiilor medicului sau oricarui personal medical calificat.

 

Nu trebuie sa folositi informatiile de pe site, cu rolul de a diagnostica sau trata orice probleme de sănătate sau boală sau de a înlocui medicamentele şi tratamentele prescrise de personalul medical autorizat.

 

Daca aveti sau credeti ca aveti probleme de sanatate adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.

 

Informatiile si sfaturile nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

 

9 Produse

Momentan nu exista review-uri pentru acest produs.

13 alte produse in aceeasi categorie:

Noutati in blog despre acest produs