Ulei de masline extra virgin - 0,5 L
  • Ulei de masline extra virgin - 0,5 L

ULEI MĂSLINE EXTRA VIRGIN

57,20 RON
cu TVA
Ambalare
Cantitate

Uleiul de măsline  extra virgin conţine substanţe nutritive benefice pentru sănătatea organismului nostru, dintre care: acizi graşi monosaturați (Omega 3 şi 6), antioxidanţi, luteină, vitaminele: A, B1, B2, C, D, E, K etc.

Stoc epuizat

  • Profesionalism si incredere. Cumparati in deplina siguranta. Profesionalism si incredere. Cumparati in deplina siguranta.
  • Va oferim o gama variata de produse de calitate superioara. Va oferim o gama variata de produse de calitate superioara.
  • Livrare gratuita pentru comenzi ce depasesc 200 lei. Livrare gratuita pentru comenzi ce depasesc 200 lei.

Ulei de măsline extra virgin 

Tip ulei: Extravirgin

Aciditate: 0,3%

Metoda de obținere: extras la rece la o temperatură mai mică de 27ºC.

Ulei de măsline de categorie superioară, obținut direct din măsline și exclusiv prin procedee mecanice.

Cantitate neta : 0,5l

Citeste mai mult de spre Ulei de masline : http://www.herbalsana.ro/blog/40-uleiul-de-masline

Uleiul de MĂSLINE (Olea europaea)

            Măslinul sau cum mai este denumit „arborele veşnic roditor”, datorită longevităţii şi a capacităţii lui de regenerare, este un arbore cu frunze verzi tot timpul anului şi cu fructe în formă ovală, de culoare verde şi de dimensiuni diferite, cu pulpa cărnoasă şi cu un sâmbure în interior. Măslinul este originar din Siria, zonele de litoral din Turcia, zonele limitrofe ale Mării Mediterane, sudul Africii, sud-estul Asiei și în estul Australiei.

            Cea mai cunoscută specie de măslini, din cele 20 de specii câte există din genul Olea, este Olea europaea. Măslinii sunt cultivaţi în principal, pentru obţinerea uleiul de măsline  sau pentru consumul fructelor, după ce acestea au trecut printr-un proces natural de fermentare.

            În Italia sunt identificate peste 300 de variateţi de măslini, dintre care: Carolea, Frantoio, Leccino, dar se crede că unele varietăţi sunt înrudite cu varietatea Licinian, care era cea mai apreciată din Roma Antică, datorită calităţii deosebite a uleiului obţinut.

            Pe de altă parte, varietăţile de măslini întâlnite în Spania precum: Arbequina, Empeltre, Manzanila etc. au frunze late şi fructe mai mari şi cu gust amar, iar uleiul obţinut este inferior din punct de vedere calitativ faţă de cel obţinut din varietăţile care cresc în Italia.

            Uleiul de măsline cel mai apreciat şi recomandat pentru consum este cel extra virgin, care conţine substanţe nutritive benefice pentru sănătatea organismului nostru, dintre care: acizi graşi monosaturați (Omega 3 şi 6), antioxidanţi, luteină, vitaminele: A, B1, B2, C, D, E, K etc. Astfel uleiul de măsline extra virgin e bine de consumat neprocesat termic, (pe salate, pâine, etc.) pentru efecte pozitive atât pentru uz inter cât şi extern.

Uz intern:

 - protejează stomacul, previn apariţia ulcerului gastroduodenal şi gastrita;

 - stimulează secreţia biliară şi astfel scade incidenţa apariţiei calculilor biliari;

 - reduce colesterolul şi trigliceridele;

 - ajută reducerea hipertensiunii şi previne afecţiunile cardiovasculare;

 - întăreşte dantura şi oasele;

 - luteina reprezintă un antioxidant puternic, alături de vitamina C și E, care neutralizează radicalii liberi,  îmbunătăţeşte acuitatea vizuală şi previne îmbătrânirea prematură a pielii;

 - stimulează metabolismul şi ajută la scăderea în greutate;

 - are proprietăţi antiinflamatoare cu efect benefic în caz de artrită sau astm.

Uz Extern:

hidratează tenul, pielea şi scalpul;

- previne apariţia ridurilor şi ajută la estomparea ridurilor existente;

- aplicat la rădica firului de păr, previne mătreaţa şi căderea părului;

- se poate folosi şi pentru pielea sensibilă a bebeluşilor, în prevenirea dermatitei de scutec;

- aplicat înainte de expunerea la soare previne deshitratarea pielii, iar aplicat după plajă reduce disconfortul cauzat de arsurile solare;

- hidratează cuticulele şi întăreşte unghiile;

- poate fi folosit ca balsam de buze.

         Uleiul de măsline se păstrează în recipient închis la culoare și închis ermetic, la loc uscat, întunecat şi răcoros, iar dacă este pus la rece, se tulbură şi consistenţa lui devine mai vâscoasă, e semn că uleiul este de bună calitate.

Disclaimer.

Toate informatiile din acest site sunt publicate in scop informativ, de interes personal. Aceste informatii nu se pot substitui sfaturilor si prescriptiilor medicului sau oricarui personal medical calificat.

Nu trebuie sa folositi informatiile de pe site, cu rolul de a diagnostica sau trata orice probleme de sănătate sau boală sau de a înlocui medicamentele şi tratamentele prescrise de personalul medical autorizat.

Daca aveti sau credeti ca aveti probleme de sanatate adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.

Informatiile si sfaturile nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

Momentan nu exista review-uri pentru acest produs.

7 alte produse in aceeasi categorie:

Noutati in blog despre acest produs