Ulei de rapita, presat la rece - 0,5L
  • Ulei de rapita, presat la rece - 0,5L

ULEI DE RAPIȚĂ, PRESAT LA RECE - 0,5L

28,50 RON
cu TVA
Cantitate

ULEI DE RAPIȚĂ PRESAT LA RECE - 0,5L

  • Profesionalism si incredere. Cumparati in deplina siguranta. Profesionalism si incredere. Cumparati in deplina siguranta.
  • Va oferim o gama variata de produse de calitate superioara. Va oferim o gama variata de produse de calitate superioara.
  • Livrare gratuita pentru comenzi ce depasesc 200 lei. Livrare gratuita pentru comenzi ce depasesc 200 lei.

Ulei din seminţe de Rapiţă 100% natural - 0,5 L

Ulei de rapiţă, obţinut din seminţe de rapiţă selecționate. Sunt presate la rece prin mijloace fizice, fără a se folosi solvenţi.

Citește mai mult despre uleiul de Rapiță : http://www.herbalsana.ro/blog/43-uleiul-de-rapita

Uleiul de RAPIŢĂ (Brassica rapa)

Rapiţa este o plantă lungă de 80 de centrimetri, cu tulpina subţire şi ramificată spre vârf, are frunzele de culoare verde acoperite cu perşiori, cu flori galbene, iar seminţele bogate în uleiuri, cresc în interiorul unor păstăi de 3-5 centrimetri, în perioada iulie-septembrie. Rapiţa face parte din familia Brassicaceae, şi se cultivă în special pentru seminţe, în ţări precum: Bulgaria, Canada, Italia, România, iar Franţa este statul din Uniunea Europeană, cu cea mai mare producţie de rapiţă.

Seminţele de rapiţă conţin acizi graşi Omega 3, 6 şi 9, minerale: calciu, fier, fosfor, sodiu, potasiu etc., vitaminele: A, B1, B2, C şi E. În fitoterapie cele mai utilizate sunt rădăcina şi florile de rapiţă. Uleiul de rapiţă se obţine prin presarea la rece a seminţelor, are un gust neutru şi se foloseşte în industria alimentară şi în industrie pentru fabricarea de biocombustibil. În bucătărie, poate fi folosit la salate, la sotarea legumelor, la mâncările pe bază de carne sau la cartofi prăjiţi.

Proprietăţi terapeutice: cicatrizant, depurativ, diuretic, emolient, expectorant, nutritiv, vitaminizant etc. Mulţumită acestor propriepăţi şi a substanţelor nutritive pe care le conţine, uleiul de rapiţă poate fi eficient uztilizat intern: în diferite afecţiuni precum:

- angină, boli renale, enterite, gută etc;

- datorită conţinutului de acid alfalinoleic, ajută reducerea hipertensiunii, riscul de ateroscleroză, colesterolul şi  afecţiunile cardiovasculare;

- acizii graşi, Omega 3, 6 şi 9 contribuie la buna funcţionare a creierului, previn apariţia depresiilor, a demenţei şi chiar a maladiei Alzheimer;

- conţinutul de vitamina C și E, are rol antioxidant şi de regenerare celulară;

- reduce inflamaţiile şi durerile articulare;

- adjuvant în disfuncţiile erectile;

Pentru uz extern are următoarele întrebuinţări:

- adjuvant în: degerături, furuncule, ulcer varicos, etc;

- câteva picături de ulei adăugate în apa de baie contribuie la tonifierea şi hidratarea pielii;

- vitamina A şi E sunt esenţiale pentru regenerarea şi hidratarea în profunzime a pielii, şi totodată neutralizează activitatea radicalilor liberi. Se poate aplica direct pe tenul curat, sau masat în piele, ori adăugat în crema de faţă sau loţiunea de corp;

- regenerează părul, previne uscarea scalpului şi degradarea firului de păr datorită factorilor externi (vânt rece, umezeală, etc);

- încălzit uşor, şi aplicat prin masaj în mâini şi unghii, hidratează pielea, cuticulele şi previne exfolierea unghiilor.

Disclaimer.

Toate informațiile din acest site sunt publicate in scop informativ, de interes personal. Aceste informații nu se pot substitui sfaturilor si prescriptiilor medicului sau oricărui personal medical calificat.

Nu trebuie să folosiți informațiile de pe site, cu rolul de a diagnostica sau trata orice probleme de sănătate sau boală sau de a înlocui medicamentele și tratamentele prescrise de personalul medical autorizat.

Daca aveti sau credeți că aveți probleme de sănătate adresați-vă de urgență medicului dumneavoastră.

Informațiile și sfaturile nu au intenția de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boală.

29 Produse

Momentan nu exista review-uri pentru acest produs.

6 alte produse in aceeasi categorie:

Noutati in blog despre acest produs