

Când vizitați un site web, acesta poate stoca sau prelua informații în browser-ul dvs., mai ales sub forma "cookie-urilor". Aceste informații, care ar putea fi despre dvs., despre preferințele dvs. sau despre dispozitivul dvs. (computer, tableta sau telefon), sunt utilizate în cea mai mare parte pentru a face ca site-ul să funcționeze așa cum vă așteptați. Puteți afla mai multe despre modul în care folosim cookie-urile pe acest site și pentru a împiedica setarea cookie-urilor esențiale, făcând click pe diferitele rubrici ale categoriilor de mai jos. Totuși, dacă faceți acest lucru, aceasta poate afecta experiența dvs. pe site și serviciile pe care le putem oferi.
Descriere cookie | Accepta |
---|---|
Abonare la buletinul informativ | |
Bara de cautare | |
Butoane de partajare in retele sociale | |
Cuvinte cheie pentru motoare de cautare | |
Data mining pentru statistici | |
Browsere si sisteme de operare | |
Buletin informativ | |
Originea vizitatorilor | |
Cautarea in magazin | |
Vizite si vizitatori | |
Bloc: Produse vizualizate | |
Google Analytics | |
GDPR - General Data Protection Regulation | |
Google sitemap |
Legea privind cookie-urile reprezintă o parte a legislației privind confidențialitatea care impune site-urilor web să obțină consimțământul vizitatorilor de a stoca sau de a recupera orice informație pe un computer, smartphone sau tabletă. A fost concepută pentru a proteja confidențialitatea online, făcând consumatorii conștienți de modul în care sunt colectate informații despre ele și utilizate online, și le dau o alegere pentru a permite sau nu acest lucru.
Ulei de Cocos Virgin
Recomandari de consum: zilnic 1-2 lingurite .
Ulei de cocos virgin, presat la rece, obţinut din fructe proaspete de cocos 100% pur fără aditivi.
Nu conţine colosterol, datorita conţinutului ridicat de acid acid lauric are efect antioxidant.
Uleiul de cocos este ideal pentru ingrijirea pielii şi a parului indiferent de vârsta. Se poate folosi pentru masaj, se absoarbe uşor în piele.
Nu este recomandata incalzirea.
Uleiul de cocos se solidifica sub 25 ˚C, sub această temperatură devine alb.
Citeste mai mult despre cocos :http://www.herbalsana.ro/blog/30-copacul-vietii-cocosul
COCOSUL
Arborele de cocos (cocos nucifera) face parte din familia palmierului, creşte în zone tropicale şi este considerat nu numai o sursa de hrană dar şi un remediu în vindecarea anumitor afecţiuni. Cocosul este originar din insulele Filipine, unde este cunoscut sub denumirea de „copacul vieţii” datorită proprietăţilor şi întrebuinţărilor sale multiple, dar se cultiva şi în India unde poartă numele de „kalpa vrisha” care semnifică „tot ceea ce este necesar vieţii”, în Indonezia, Brazilia şi Sri Lanka. În zilele noastre cocosul este cultivat nu doar în zone cu clima caldă, tropicală ci şi în regiunile cu climă mai rece.
Arborele de cocos poate atinge o înălţime de 30 de metri, ajunge până la 80 de ani şi poate produce până la 150 de nuci de cocos pe an. Este o plantă apreciată şi se bucură de întrebuinţări multiple: remediu pentru diferite afecţiuni, sursă pentru o hrană şi băutură sănătoasă, până la fabricarea de coşuri, acoperiş pentru colibe şi nu în ultimul rând zahăr natural extras din seva florilor de cocos.
Filipinezii sunt cei mai mari consumatori de nucă de cocos şi au o gamă foarte variată de produse precum: bukayo (cocos îndulcit), pan de coco (pâine cu cocos), tuba (vin de cocos), suka (oţet de cocos), lambanog (gin de cocos), cocos deshidratat, apă de cocos, lapte de cocos şi ulei de cocos.
Uleiul virgin de cocos
Uleiul virgin de cocos este unul dintre cele mai apreciate uleiuri datorită proprietăţilor sale multiple, care se obţine de asemenea din miezul nucii de cocos, dar prin presare la rece pentru a nu îşi pierde calităţile.Este folosit atât pentru protejarea corpului de diverși factori externi cât și pentru menținerea sănătății, este un aliment complex dar și un remediu extrem de eficient și valoros.
Atunci când este introdus în alimentație, îmbunătățește absorbția unor minerale importante precum calciul și magneziul, a vitaminelor A, B, E și K și a unor aminoacizi.
Are o concentrație ridicată de acizi grași saturați care aduc multe beneficii pentru sănătate. Proprietățile sale se datorează în special acestor acizi grași, acizilor lauric, capric și caprilic. Ei se asimilează rapid în organism și se transformă în energie, motiv pentru care uleiul de cocos este recomandat persoanelor care vor să slăbească și celor care fac sport. Acidul lauric ne protejează împotriva virusurilor și bacteriilor. Pe de altă parte, uleiul de cocos stimulează metabolismul fiind util în diete, ajută la reducerea colesterolului și a tensiunii arteriale, protejând sistemul cardiovascular, previne ateroscleroza și susține sănătatea tiroidei.
Uleiul de cocos virgin poate fi folosit atât în bucătărie, cât și în creme și loțiuni de îngrijire și înfrumusețare făcute în casă. Folosit cu regularitate pe ten, uleiul de cocos previne apariția ridurilor și estompează liniile fine, oferind elasticitate și fermitate pielii. Devine un adevărat tonic pentru tenul obosit și redă strălucirea pielii. De asemenea este foarte util și pentru păr combate căderea excesivă, hidratează, tratează și hidratează vârfurile despicate, combate mătreața și redă strălucirea.
Industria cosmetică foloseşte uleiul virgin de cocos în prepararea pastei de dinţi, deoarece reduce apariţia cariilor dentare, datorită enzimelor care distrug bacteriile nocive din cavitatea bucală.
Uleiul de cocos virgin, în bucătărie este potrivit la sotat ceva rapid în tigaie, la rețete care nu presupun coacere deoarece are un punct de ardere mai mic. Se poate folosi în rețetele care necesită o aromă de cocos, rețete asiatice sau indiene.
Reţete cosmetice pe bază de uleiuri presate la rece şi uleiuri esenţiale
Cremă de mâini
Ustensile necesare:
- 1 bol de sticlă termorezistentă;
- un vas cu apă fierbinte;
- un recipient la alegere.
Ingrediente:
- 75 grame ulei de cocos;
- 25 ml ulei de migdale dulci;
- 8 picături ulei esenţial de:
- lămâie;
- levănţică;
Mod de preparare:
Dacă uleiul de cocos este în stare solidă, se pune în bolul de sticlă, care se aşează în vasul cu apă fierbinte pentru a se topi uşor. După topirea uleiului de cocos, se ia bolul şi după ce uleiul s-a răcit uşor adăugăm uleiul de migdale şi amestecăm până se omogenizează uleiurile. Urmează să adăugăm uleiurile esenţiale să amestecăm bine compoziţia şi să o turnăm în recipient cât este încă în stare lichidă.
Disclaimer.
Toate informatiile din acest site sunt publicate in scop informativ, de interes personal. Aceste informatii nu se pot substitui sfaturilor si prescriptiilor medicului sau oricarui personal medical calificat.
Nu trebuie sa folositi informatiile de pe site, cu rolul de a diagnostica sau trata orice probleme de sănătate sau boală sau de a înlocui medicamentele şi tratamentele prescrise de personalul medical autorizat.
Nici un aliment nu poate aduce, singur toate principiile nutritive de care are nevoie organismul, ci doar o alimentație variată și echilibrată!
Daca aveti sau credeti ca aveti probleme de sanatate adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.
Informatiile si sfaturile nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.
Momentan nu exista review-uri pentru acest produs.