Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, iti exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.  Află mai multe detalii! 
Ulei de Cocos - Virgin - 40g
  • Ulei de Cocos - Virgin - 40g

Ulei de Cocos - Virgin

5,90 RON
cu TVA
Ambalare
Cantitate

Ulei de cocos virgin – presat la rece, 100% pur fara aditivi.

  • Profesionalism si incredere. Cumparati in deplina siguranta. Profesionalism si incredere. Cumparati in deplina siguranta.
  • Va oferim o gama variata de produse de calitate superioara. Va oferim o gama variata de produse de calitate superioara.
  • Livrare gratuita pentru comenzi ce depasesc 100 lei. Livrare gratuita pentru comenzi ce depasesc 100 lei.

Ulei de Cocos Virgin

Recomandari de consum: zilnic 1-2 lingurite . 

Ulei de cocos virgin, presat la rece, obţinut din fructe proaspete de cocos 100% pur fără aditivi.

Nu conţine colosterol, datorita conţinutului ridicat de acid acid lauric are efect antioxidant.

Uleiul de cocos este ideal ingrijirea pielii şi a parului indiferent de vârtsa. Se poate folosi  pentru masaj, se absoarbe uşor în piele.

Nu este recomandata incalzirea.

Ulei de cocos se solidifica sub 25 ˚C, sub această temperatură devine alb.

Citeste mai mult despre cocos :http://www.herbalsana.ro/blog/30-copacul-vietii-cocosul

COCOSUL

Arborele de cocos (cocos nucifera) face parte din familia palmierului, creşte în zone tropicale şi este considerat nu numai o sursa de hrană dar şi un remediu în vindecarea anumitor afecţiuni. Cocosul este originar din insulele Filipine, unde este cunoscut sub denumirea de „copacul vieţii” datorită proprietăţilor şi întrebuinţărilor sale multiple, dar se cultiva şi în India unde poartă numele de „kalpa vrisha” care semnifică „tot ceea ce este necesar vieţii”, în Indonezia, Brazilia şi Sri Lanka. În zilele noastre cocosul este cultivat nu doar în zone cu clima caldă, tropicală ci şi în regiunile cu climă mai rece.

Arborele de cocos poate atinge o înălţime de 30 de metri, ajunge până la 80 de ani şi poate produce până la 150 de nuci de cocos pe an. Este o plantă apreciată şi se bucură de întrebuinţări multiple: remediu pentru diferite afecţiuni, sursă pentru o hrană şi băutură sănătoasă, până la fabricarea de coşuri, acoperiş pentru colibe şi nu în ultimul rând zahăr natural extras din seva florilor de cocos.

Filipinezii sunt cei mai mari consumatori de nucă de cocos şi au o gamă foarte variată de produse precum: bukayo (cocos îndulcit), pan de coco (pâine cu cocos), tuba (vin de cocos), suka (oţet de cocos), lambanog (gin de cocos), cocos deshidratat, apă de cocos, lapte de cocos şi ulei de cocos.

Uleiul virgin de cocos

Uleiul virgin de cocos este unul dintre cele mai apreciate uleiuri datorită proprietăţilor sale multiple, care se obţine de asemenea din miezul nucii de cocos, dar prin presare la rece pentru a nu îşi pierde calităţile.

Uleiul virgin de cocos se poate folosi atât intern cât şi extern. Intern are efect imunostimulent, ajută la asimilarea substanţelor nutritive din alimente, rol antiparazitar şi se pot consuma două linguri de ulei pe zi. Extern se poate aplica pe piele pentru prevenirea şi tratarea vergeturilor, conţine filtru UV, datorită proprietăţilor antifungice, antibacteriene şi antivirale este de ajutor în cazul ciupercilor la nivelul unghiilor, al diferitelor afecţiuni dermatologice (eczeme, inflamaţii ale pielii etc.) iar datorită conţinutului de vitamina C are efect antioxidant şi este în acelaşi timp sursă de vitamina E. Aplicat înaintea expunerii la soare ajută la obţinerea unui bronz uniform şi previne apariţia petelor şi pistruilor.

Industria cosmetică foloseşte uleiul virgin de cocos în prepararea pastei de dinţi, deoarece reduce apariţia cariilor dentare, datorită enzimelor care distrug bacteriile nocive din cavitatea bucală. În India industria cosmeticelor foloseşte uleiul virgin de cocos ca ingredient valoros pentru a hrăni şi a da strălucire părului. În urma cercetărilor făcute în India, s-a ajuns la concluzia că uleiul virgin de cocos se absoarbe în firul de păr hrănindu-l din interior, şi datorită acidul lauric conţinut, are un rol important în regenerarea părului degradat, în combatearea căderii acestuia, ajută la prevenirea mătreţii şi conferă un plus de vitalitate firului de păr.

Reţete cosmetice pe bază de uleiuri presate la rece şi uleiuri esenţiale

Cremă de mâini

 Ustensile necesare:

-        1 bol de sticlă termorezistentă;

-        un vas cu apă fierbinte;

-        un recipient la alegere.

 Ingrediente:

-        75 grame ulei de cocos;

-        25 ml ulei de migdale dulci;

-        8 picături ulei esenţial de:

            - lămâie;

            - levănţică;

 Mod de preparare:

            Dacă uleiul de cocos este în stare solidă, se pune în bolul de sticlă, care se aşează în vasul cu apă fierbinte pentru a se topi uşor. După topirea uleiului de cocos, se ia bolul şi după ce uleiul s-a răcit uşor adăugăm uleiul de migdale şi amestecăm până se omogenizează uleiurile.  Urmează să adăugăm uleiurile esenţiale să amestecăm bine compoziţia şi să o turnăm în recipient cât este încă în stare lichidă.

 

Disclaimer.

Toate informatiile din acest site sunt publicate in scop informativ, de interes personal. Aceste informatii nu se pot substitui sfaturilor si prescriptiilor medicului sau oricarui personal medical calificat.

Nu trebuie sa folositi informatiile de pe site, cu rolul de a diagnostica sau trata orice probleme de sănătate sau boală sau de a înlocui medicamentele şi tratamentele prescrise de personalul medical autorizat.

Daca aveti sau credeti ca aveti probleme de sanatate adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.

Informatiile si sfaturile nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

28 Produse

Momentan nu exista review-uri pentru acest produs.

16 alte produse in aceeasi categorie:

Noutati in blog despre acest produs