Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, iti exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.  Află mai multe detalii! 
Ulei de Jojoba - presat la rece 50 ml
  • Ulei de Jojoba - presat la rece 50 ml

Ulei de Jojoba - presat la rece

23,60 RON
cu TVA
Ambalare
Cantitate

Disponibil la 10ml, 50 ml si la 100 ml

Are conţinut  ridicat de vitamina E, protejează pielea împotriva radicalilor liberi. Poate fi folosit şi de persoanele cu piele sensibilă.

  • Profesionalism si incredere. Cumparati in deplina siguranta. Profesionalism si incredere. Cumparati in deplina siguranta.
  • Va oferim o gama variata de produse de calitate superioara. Va oferim o gama variata de produse de calitate superioara.
  • Livrare gratuita pentru comenzi ce depasesc 100 lei. Livrare gratuita pentru comenzi ce depasesc 100 lei.

Ulei de Jojoba , presat la rece.

Numai pentru uz extern!

Antialergic. Are conţinut  ridicat de vitamina E, protejează pielea împotriva radicalilor liberi. Poate fi folosit şi de persoanele cu piele sensibilă. Este absorbit cu uşurinţă, hidratează şi hrăneşte pielea. Poate fi utilizat ca demachiant, inclusiv pentru zona sensibilă a ochilor. Previne apariţia ridurilor şi contribuie la menţinerea elasticităţii pielii. Stimulează regenerarea celulelor şi are efect uşor cicatrizant. Ideal pentru îngrijirea părului (reglează excesul de sebum), oferă părului strălucire naturală.

Reţete cosmetice pe bază de uleiuri presate la rece şi uleiuri esenţiale

 

Cremă intens hidratantă pentru tenul uscat, sensibil şi matur

 Ustensile necesare:

-        două boluri termorezistente;

-        un vas cu apă fierbinte;

-        un recipient de sticlă sau plastic cu capac.

 Ingrediente:

-        4 grame ceară de albine;

-        20 grame unt de cacao;

-        15 ml ulei de migdale dulci;

-        15 ml ulei de jojoba;

-        10 ml ulei de măceşe;

-        10 ml apă de trandafir;

-        5ml de glicerină;

-        8 picături ulei esenţial de:

            - ulei de trandafir;

            - ulei de tămâie;

-        4 picături ulei esențial de geranium.

 Mod de preparare:

            Punem ceara într-un bol pe care îl aşezăm în vasul cu apă fierbinte şi topim ceara la foc mic, pe urmă se adaugă untul de cacao, uleiul de migdale dulci, jojoba şi măceşe amestecând continuu şi fără sa luăm vasul de pe foc. Apa de trandafir şi glicerina se încălzesc pănă la o temperatură similară cu cea a primulului bol, după care se adaugă treptat în compoziţia cu ceară amestecând energic. Luăm bolul din vasul cu apă şi amestecăm compoziţia până se răceşte puţin pentru a putea adăuga uleiurile esenţiale, amestecând pănă la omogenizare. Compoziţia obţinută se toarnă în recipientul de sticlă.

 

Ulei de JOJOBA (Simmondsia Chinensis)

     Jojoba este un arbust, din familia Simmondsiaceae, originar din Sonora și Mojave. Plantaţiile se răspândesc în zonele de deşert şi semideşert precum: deşertul Arizona, California, Mexic, Argentina, Australia, Israel, Peru etc.

            Jojoba are frunze ovale de culoare verde-gri, cu o textură lipicioasă şi floricele galben-verzui. Fructul de jojoba are formă ovală de culoare verde, care conţine o capsulă al cărei sămânţă este de culoare cafenie bogată în ulei cu efect laxativ.

           Consumate în cantitate mare, seminţele de jojoba pot fi toxice, de aceea cu toate că planta este considerată comestibilă în rândul populaţiei Seri, seminţele nu se consumă decât rar, în cazuri excepţionale.

         Fructele de jojoba sunt folosite în special pentru obţinerea de ceară sau ulei, care se poate uşor rafina şi utiliza în cosmetică datorită proprietăţilor sale hidratante sau pentru prelucrarea uleiului în scopul obţinerii de biodiesel sau combustibil pentru utilaje.

        Uleiul de jojoba este de fapt o ceară lichidă care se obţine prin presarea la rece a seminţelor. Uleiul pur de jojoba are o culoare galben-aurie cu miros specific de nucă, pe când cel rafinat este transparent şi lipsit de miros. Uleiul de jojoba are termen de valabilitate îndelungat, deoarece nu conţine trigliceride care să contribuie la oxidarea şi râncezirea uleiului.

     Proprietăţi terapeutice: antibacterian, antifungic, antiinflamator, antiseptic, antioxidant, emolient şi hidratant.

     Uz extern:

 -        bogat în vintamina E, are efect antioxidant cu rol în prevenirea îmbătrânirii premature şi formarea ridurilor;

 -        hidratează tenul uscat şi matur;

 -        este un ulei uşor, asemănător sebumului secretat de piele, de aceea se absoarbe rapid în piele, reglează secreţia de sebum, nu astupă porii şi lasă tenul să respire.

 -        util în îngrijirea tenului acneic, cu efect antiseptic;

 -        reduce inflamaţia şi roşeaţa pielii;

 -        fiind un ulei hipoalergenic, nu irită tenul astfel că poate fi folosit ca demachiant, inclusiv pentru zona sensibilă a ochilor;

 -        poate fi folosit ca balsam de buze, pentru îngrijirea buzelor uscate şi crăpate;

 -        prin masaj local înlătură durerile articulare;

 -        are efect emolient asupra călcâielor crăpate şi a pielii întărite;

 -        previne şi ameliorează infecţiile cu fungi, împreună cu uleiul din arbore de ceai este adjuvant în tratarea ciupercii unghiei;

 -        întăreşte unghiile fragile, hidratează şi înmoaie cuticulele;

 -        adjuvant în tratarea diferitelor afecţiuni dermatologice precum: eczeme, dermatite, psoriazis, arsuri solare;

 -        previne formarea mătreţii şi întăreşte rădăcina firului de păr, prevenind căderea părului;

 -        este recomandat atât pentru părul uscat, conferindu-i hidratare şi strălucire, precum și părului gras, reglâng secreţia de sebum.

 

Disclaimer.

 

Toate informatiile din acest site sunt publicate in scop informativ, de interes personal. Aceste informatii nu se pot substitui sfaturilor si prescriptiilor medicului sau oricarui personal medical calificat.

 

Nu trebuie sa folositi informatiile de pe site, cu rolul de a diagnostica sau trata orice probleme de sănătate sau boală sau de a înlocui medicamentele şi tratamentele prescrise de personalul medical autorizat.

 

Daca aveti sau credeti ca aveti probleme de sanatate adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.

 

Informatiile si sfaturile nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

 

 


U.E.
18 Produse

Momentan nu exista review-uri pentru acest produs.

16 alte produse in aceeasi categorie:

Noutati in blog despre acest produs