Uleiul din germeni de grâu
Ulei din GERMENI DE GRÂU
Partea cea mai hrănitoare și bogată în substanțe nutritive din grâu, o reprezintă germenii de grâu care datorită proprietăților sale contribuie la menținerea sănătății organismului. Prin presarea la rece a germenilor de grâu se obține un ulei de culoare gălbuie, cu o consistență vâscoasă și aromă puternică. Uleiul din germeni de grâu conține: grăsimi nesaturate, fibre, fitosteroli, lecitină, proteine, vitaminele A, B1, B2, B6, D, E, F, și minerale precum calciu, fier, magneziu, potasiu și zinc. Uleiul se folosește în alimentație, însă fără a se găti și în industria cosmetică.
Proprietăți terapeutice: antioxidant, cicatrizant, emolient, hidratant, întărește sistemul imunitar, înceticenște procesul de îmbătrânire celulară etc.
Uz intern:
– ajută la menținerea rezistenței și vitalității organismului;
– se recomandă consumul în dietele de slăbire;
– fitosterolii contribuie la reducerea colesterolului rău;
– previne formarea cheagurilor de sânge;
– vitamina A și E, surse de antioxidanți previn bolile cardiovasculare, cancerul și îmbătrânirea prematură a celulelor;
– protejează mușchii, ochii, plămânii și sângele;
– întărește sistemul imunitar;
– îmbunătățește digestia;
– stimulează circulația sângelui;
– întărește sistemul nervos și îmbunătățește memoria;
– reduce crampele musculare;
– protejează împotriva efectelor nocive ale mediului înconjurător.
Uz extern:
– se absoarbe rapid în piele;
– previne îmbătrânirea pielii;
– vindecă rănile ușoare, cicatrizează arsurile și ulcerele cutanate;
– hidratează tenul uscat;
– previne și tratează vergeturile;
– tonifiant mamar;
– combate hirsutismul;
– îmbunătățește aspectul părului uscat, degratat, vopsit dând părului vitalitate și strălucire;