Skip to main content
Ulei din samburi de caise

Ulei din samburi de caise

Ulei din samburi de caise

 

            Caisul (Prunus armeniaca) este un pom fructifer originar din nordul şi vestul Chinei, Asia Centrală, adus de romani în Anatolia și Europa, Câmpia Ungară fiind regiunea tradiţională pentru cultivarea caisului, care în perioada ocupaţiei otomane a fost extinsă, astfel că în secolul al XIX-lea  era cultivat şi în Spania şi Italia. Regiunea Malatya din Turcia este cea mai mare producătoare de caise. În prezent caisul este cultivat pe toate continentele cu climă potrivită.

            Caisul are frunze ovale cu marginile rotunjite, flori formate din cinci petale du culoare albă sau roz, al cărui fructe sunt rotund-ovale de culoare galben-portocalie, uneori roşiatică pe partea expusă la soare, cu pulpă cărnoasă, aromată şi zemoasă în interiorul căreia se găseşte un singur sâmbure.

            Sâmburii de caise conţin amigdalină, substanţă care dă un gust puternic şi amărui. Consumat în cantitate mare şi pe o perioadă lungă de timp poate fi toxică, printre efecte enumerându-se: durerea de cap, setea, greaţa, insomnia etc. Sâmburii pot fi folosiţi în: gemul de caise, în biscuiţi (ex. Biscuiţii amaretti de origine italiană), la lichior (ex. Amaretto) sau se consumă ca atare în jur de 8 sâmburi pe zi. Din sâmburii de caise, al fructelor coapte, prin presare la rece obţinem ulei din samburi de caise cu vascozitate medie şi miros specific, bogat în Omega 6 şi 9, fitosteroli, vitamine (A, C, E, B17) şi minerale (fier, magneziu etc.). Mulţumită proprietăţilor remarcabile ale acestui ulei din samburi de caise, se recomandă atât pentru uz inten cât şi extern.

            Proprietăţi terapeutice: antiinflamator, anticancerigen, antioxidant, calmant, emolient,  hidratant, nutritiv, revitalizant etc.

Ulei din samburi de caise – uz intern

–        adjuvant în tratarea cancerului de sân, colon, etc.; conform studiilor efectuate, Vitamina B17 (amigdalina) previne formarea  celulelor canceroase;

–        previne litiaza biliară;

–        adjuvant în hipertensiune arterială;

–        stimulează activitatea inimii;

–        contribuie la buna funcţionare a glandei tiroide;

–        îmbunătăţeşte memoria;

–        îmbunătăţeşte circulaţia periferică, ajută în cazul mâinilor şi picioarelor reci;

Ulei din samburi de caise – uz extern

–        se absoarbe uşor şi este recomdat pentru toate tipurile de ten;

–        hrăneşte tenul sensibil şi uscat;

–        util în caz de: acnee, ten iritat, în inflamaţiile pielii sau eczeme;

–        previne îmbătrânirea pielii şi reduce ridurile;

–        hrăneşte şi protejează pielea deshidratată;

–        redă luminozitatea tenului matur;

–        hidratează şi revitalizează tenul obosit;

–        îmbunătăţeşte aspectul pielii afectate de celulită;

–        acest ulei din samburi de caise dă fermitate şi elasticitate pielii;

–        recomandat pentru îngrijirea părului vopsit, deteriorat, lipsit de strălucire;

–        previne căderea părului şi combate mătreaţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
    0
    Coș Cumpărături
    Coșul este gol!Spre Catalog

    Abonați-vă la newsletterul HerbalSana:

    HerbalSana
    Prezentare generală a confidențialității

    Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.