
SPIRULINA
SPIRULINA (Arthrospira platensis)
Spirulina este o microalgă spiralată, de culoare verde-albăstruie, bogată în nutrienți ce contribuie la buna funcționare a organismului. Această algă se găsește în lacurile cu apă dulce din Africa și America Centrală și de Sud.
Pulberea de spirulină se obține prin transformarea într-o pastă a algelor recoltate, care se lasă și uscat după care se macină într-o pulbere fină. Această pulbere conține: aminoacizi esențiali, acid gama-linoleic, clorofilă, minerale ( calciu, crom, cupru, iod, magneziu, potasiu, seleniu, zinc etc.), proteine și vitamine ( beta-caroten, complexul B, D, E, K etc.).
Proprietăți terapeutice: antioxidant, antibacterian, detoxifiant, imunostimulator, remineralizant, tonic etc.
Recomandări:
– previne procesul de imbătrânire celulară și reduce din efectele nocive ale radicalilor liberi, cu efect antioxidant;
– previne înmulțirea bacteriilor;
– adjuvant în curele de detoxifiere (ajută la curățarea colonului, previne constipația și apariția hemoroizilor);
– contribuie la reglarea glicemiei;
– reglează tranzitul intestinal și ajută la dezvoltarea florei intestinale;
– are rol hepatoprotector;
– combater stresul și previne depresia;
– acidul gama-linoleic, ajută la reducerea colesterolului și la prevenirea afecținilor cardio-vasculare;
– intărește sistemul imunitar și previne bolile infecțioase;
– adjuvant în caz de impotență și frigiditate;
– scade riscul infecțiilor urinare și ajută la eliminarea nisipului de la rinichi;
– are efecte benefice asupra vederii;
– reduce pofta de mâncare și creștere arderea grăsimilor din organism;
– contribuie la menținerea elasticității pielii; hrănește și hidratează pielea, reducând acneea și ridurile.
Administrare: se dizolvă o linguriță de pulbere într-un pahar de apă, suc de fructe sau
legume și se consumă pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de masă, de 2-3 ori pe zi.