Skip to main content
Rețete cu făină de migdale

Rețete cu făină de migdale

REȚETE CU FĂINĂ DE MIGDALE

Brioșe cu făină de migdale

Ingrediente:

–        4 ouă;

–        2 linguri de lapte;

–        3 linguri zahăr brun;

–        1 lingură rasă de praf de copt;

–        200 gr făină de migdale.

–        obțional se pot adăuga 1-2 linguri: fulgi de ciocolată, fructe uscate, etc.

Mod de preparare:

            Preîncălzim cuptorul la 170º-180ºC. Se separă gălbenușurile de albușuri. Într-un vas se amestecă făina de migdale, praful de copt și laptele după care se adaugă gălbenușurile unul câte unul, amestecând cu telul. Albușurile se bat spumă și cu ajutorul unei spatule se omogenizează ușor cu restul compoziției. La final se pot adăuga fulgii de ciocolată sau fructele uscate la alegere. Textura aluatului este ușor lichidă. Coacem brioșele timp de 10-15 minute până se rumenesc ușor.

Pâine cu făina de migdale

Ingrediente:

–        2 ouă;

–        80 gr făină de migdale;

–        50 gr făină de in;

–        50 gr semințe de dovleac;

–        1 lingură condiment garam masala;

–        1/2 linguriță bicarbonat de sodiu;

–        sare după gust.

Mod de preparare:

            Într-un castron amestecăm făina de migdale, făina de in, o parte din semințele de dovleac, garam masala, praful de copt, sarea și ouăle. Omogenizăm bine toate ingredientele, după care compoziția obținută o turnăm într-o formă de chec, se presară deasupra restul de semințe de dovleac și se coace în cuptorul preîncălzit la 180ºC pană ce pâinea se rumenește .

Biscuiți cu făină de migdale

Ingrediente:

–        2 ouă;

–        100 gr miere de albine;

–        200 gr ciocolată neagră (minim 50% cacao);

–        80 gr fructe confiate (merișoare, caise, stafide etc.);

–        60 gr fulgi de cocos;

–        100 gr făină de migdale;

–        100 gr făină de in;

–        100 gr untură sau margarină.

Mod de preparare:

            Fructele confiate și ciocolata se taie cubulețe. Într-un castron amestecăm ingredientele uscate: făina de migdale, făina de in, fulgii de cocos, bicarbonatul de sodiu, fructele confiate și ciocolata. Într-un alt castron se amestecă ouăle cu untura și mierea. La amestecul ingredientelor lichide se adaugă amestecul cu ingrediente uscate și se omogenizează bine, până obținem un aluat uniform, din care cu mâinile ude se formează mingiuțe care se turtesc cu podul palmei într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Biscuiții formați se coc în cuptorul preîncălzit la 180ºC timp de 8-10 minute.

 

Biscuiţi

 

Ingrediente:

 

  • 7 linguri făină de migdale;
  • 1 lingură făină de mac;
  • 3 linguri făină de in;
  • 4 ouă;
  • 50 gr unt;
  • puţină sare;
  • 2-3 linguri de zahăr;
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie.

 

Mod de preparare:

 

Omogenizăm toate ingredientele mai sus enumerate, iar compoziţia obţinută o punem între două foi de copt şi o întindem la o grosime de câţiva milimetri, după care se taie în forma dorită şi se coc biscuiţii la 150ºC timp de 7-8 minute până devin aurii.

 

 

Comments (2)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
    0
    Coș Cumpărături
    Coșul este gol!Spre Catalog

    Abonați-vă la newsletterul HerbalSana:

    HerbalSana
    Prezentare generală a confidențialității

    Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.