Retete cu faina de In
Brioşe cu făină de in
Ingrediente:
· 1 cană făină de in;
· 1 cană zahăr;
· 2 linguriţe praf de copt;
· 2 linguriţe scorţişoară;
· 2 linguriţe nucşoară;
· puţină sare;
· 1 măr mediu;
· 3 ouă;
· 120 ml apă;
· 50 ml ulei.
Mod de preparare:
Într-un bol vom amesteca ingredientele lichide: ouăle se freacă cu zahărul, adăugăm mărul răzuit sau tăiat cubuleţe mici, apa şi uleiul, iar în cel de al doilea castron vom amesteca ingredientele uscate: făina de in, scorţişoara, nucşoara, praful de copt şi sarea. Cele două compoziţii se amestecă şi se omogenizează, după care se toarnă în forme de brioşe şi se coc la 170ºC-180ºC timp de 20 de minute sau în funcție de cuptor.
Biscuiţi
Ingrediente:
· 7 linguri făină de migdale;
· 1 lingură făină de mac;
· 3 linguri făină de in;
· 4 ouă;
· 50 gr unt;
· puţină sare;
· 2-3 linguri de zahăr;
· 1 linguriţă esenţă de vanilie.
Mod de preparare:
Omogenizăm toate ingredientele mai sus enumerate, iar compoziţia obţinută o punem între două foi de copt şi o întindem la o grosime de câţiva milimetri, după care se taie în forma dorită şi se coc biscuiţii la 150ºC timp de 7-8 minute până devin aurii.