Retete cu faina de canepa
Biscuiţi cu făină de cânepă
Ingrediente:
– 1 cană de seminţe decorticate de cânepă;
– 2/3 cană de făină de cânepă;
– 100gr zahăr;
– 2 gălbenuşuri;
– 2 linguri unt moale;
– 1 linguriţă oţet;
– 1 linguriţă praf de copt;
– 1 linguriţă esenţă de vanilie;
– 1 linguriţă scorţişoară;
– 1 linguriţă nucşoară;
– 1 vârf de cuţit de sare.
Mod de preparare:
Untul moale se amestecă cu zahărul, se adaugă treptat câte un ou şi se mixează până
compoziţia devine spumoasă. În acest amestec se adaugă seminţele de cânepă, făina de cânepă, praful de copt stins cu oţet, esenţa de vanilie, scorţişoara, nucşoara şi sarea. Se omogenizează ingredientele timp de 2-3 minute la viteză medie.
Din această compoziţe de biscuiţi, formăm nişte biluţe pe care le aşezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, şi coacem biscuiţii în cuptor preîncălzit la 200ºC timp de 5 minute.
Pâine cu făină de cânepă
Ingrediente:
– 500gr făină integrală de grâu;
– 75gr făină de cânepă;
– 225ml lapte;
– 1 pliculeţ drojdie praf;
– 1 linguriţă de sare;
– 2 linguriţe zahăr;
– 2 linguri ulei de măsline;
– 100gr seminţe decorticate de cânepă.
Mod de preparare:
Într-un castron se amestecă toate ingredientele mai sus enumerate, mai puţin seminţele de cânepă, care se vor adăuga după ce aluatul a fost frământat pentru ca acestea să rămână întregi. Pâinea se coace în cuptor preîncălzit la 180ºC până se rumeneşte.