Retete cu Amarant
Chiftele de amarant
Ingrediente:
– 2 căni semințe de amarant;
– 1 lingură făină de grâu;
– 1 cană de apă;
– 1 ou;
– 1/2 ceapă tocată mărunt;
– 1/2 ardei gras verde tocat mărunt;
– 1/2 ardei gras roșu tocat mărunt;
– 1 cățel de usturoi;
– 1 lingură frunze de busuioc tocate mărunt;
– 1/2 linguriță de sare.
Mod de preparare:
Ingredientele mai sus enumerate se omogenizează iar din compoziția obținută se formează chiftele care se prăjesc în ulei încins timp de 1 minut pe fiecare parte.
Budincă de amarant:
Ingrediente:
– 2 căni de amarant fiert;
– 1 cană suc de mere;
– 1/2 cană de stafide;
– 1/2 cană migdale zdrobite;
– 1/2 linguriță esență de vanilie;
– zeama de la 1/2 lămâie;
– coaja de la o lămâie;
– scorțișoară.
Mod de preparare:
Toate ingredientele se pun într-o cratiță la fiert timp de 10-15 minute la foc mic, după care se toarnă în boluri și se lasă la răcit.
Cozonac cu făină de amarant
Ingrediente:
– 150gr făină de amarant;
– 450gr făină integrală de grâu;
– 150gr de unt sau margarină;
– 100gr de miere;
– 250ml lapte;
– 42gr drojdie;
– 100gr stafide înmuiate în rom;
– 4 gălbenușuri;
– puțină sare;
– 1 ou bătut pentru ungerea cozonacului.
Mod de preparare:
Drojdia de dizolvă în lapte călduț. Într-un castron se adaugă făina de amarant, făina de grâu,