Skip to main content

CHIMION SEMINȚE – 100G

Chimion semințe -100 g

Semințele de chimion pot fi folosite în numeroase rețete, pentru a da un plus de savoare preparatelor. Se utilizează adesea pentru asezonarea supelor, sosurilor, cărnurilor, dar și a altor preparate cu specific asiatic, mexican sau indian.

10,00 lei

În stoc

În stoc

  • Livrare gratuită pentru comenzi ce depășesc 200 lei.
  • 5% discount, la comenzi peste 300 de lei
  • 10% discount, la comenzi peste 400 de lei

Detalii suplimentare

Chimion semințe – 100 g

Ingrediente: Chimion semințe

Semintele de chimion au o aromă puternică, aromatică persistentă. Chimionul, fie întreg sau măcinat, este caracteristic în cele mai multe preparate Indiene picante și în condimentul curry. Este un ingredient important în Garam Masala.

Este un condiment distinctiv, cald. Chimionul este utilizat la preparate din carne de miel sau carne de pui şi oferă o aromă în plus pentru orez şi legume.

Chimionul are o culoare galben-maronie, formă alungită și gust si miros specific, intens, dulce-picant, lemnos.

Chimionul, originar din Egipt, a ajuns să fie cultivat de-a lungul timpului în multe alte țări din lume. S-a folosit încă din trecut cu scop culinar, fiind un condiment de bază în mai multe regiuni ale lumii, dar și cu scop terapeutic, datorită numeroaselor substanțe nutritive pe care le are.

Este bogat în calciu, fier, în uleiuri aromaterapeutice, dar și substanțe active care accelerează metabolismul. Conține de asemenea zinc, magneziu, vitamina E, vitamine din complexul B. Majoritatea beneficiilor chimionului au legătură cu digestia, sistemul imunitar și circulația.

Atât semințele, cât și pulberea de chimion pot fi folosite în numeroase rețete, pentru a da un plus de savoare preparatelor. Se utilizează adesea pentru asezonarea supelor, sosurilor, cărnurilor, dar și a altor preparate cu specific asiatic, mexican sau indian. În bucătăria indiană, semințele de chimion sunt adăugate la început în ulei fierbinte pentru a-i da gust uleiului în care se pot găti diverse preparate cu specific indian. Pe de altă parte, chimionul măcinat poate fi adăugat într-o rețetă în orice moment, deoarece acesta nu are nevoie de căldură sau de timp pentru eliberarea aromei, așa cum se întâmplă în cazul semințelor. Și nu în ultimul rând este un ingredient cheie în curry și în amestecul Garam Masala.

Atenție! Informațiile și sugestiile prezentate pe acest site au scop informativ și nu pot fi considerate sfaturi medicale. Nici un aliment nu poate aduce, singur toate principiile nutritive de care are nevoie organismul, ci doar o alimentație variată și echilibrată!




0
    0
    Coș Cumpărături
    Coșul este gol!Spre Catalog

    Abonați-vă la newsletterul HerbalSana:

    HerbalSana
    Prezentare generală a confidențialității

    Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.