STEVIA- Indulcitor pudra - 75g
  • STEVIA- Indulcitor pudra - 75g

STEVIA- Indulcitor pudra - 75g

22,70 RON
cu TVA
Cantitate

STEVIA- Indulcitor pudra -75 g

Indulcitor pudra pe baza de extract de Stevia.

Stoc epuizat

  • Profesionalism si incredere. Cumparati in deplina siguranta. Profesionalism si incredere. Cumparati in deplina siguranta.
  • Va oferim o gama variata de produse de calitate superioara. Va oferim o gama variata de produse de calitate superioara.
  • Livrare gratuita pentru comenzi ce depasesc 200 lei. Livrare gratuita pentru comenzi ce depasesc 200 lei.

STEVIA- Indulcitor pudra -75 g

Indulcitor pudra pe baza de extract de Stevia.

Intensitatea de dulceata al unei lingurite (0,5g) de pudra Stevia corespunde cu aproximativ o lingurita de zahar doar numai cu  2kcal. Contine aprox. 150 de portii..  * 1 portie= 0,5 gr

Valori nutritive  per 100g/portie   Energie: 1583 kJ /372Kcal /8 kJ /2Kcal

Proteine:< 0,01 g /<0,1 g  Carbohidrati: 95,1g /0,5g  din care zaharuri:7g /0,04g

Grăsimi:0,0g/ 0,0g ;Fibre< 0,01 g /< 0,01 g; Sodiu: < 0,03 g / urme

Ingrediente :maltodextrina, indulcitor rebaudioside A (extras de Stevia rebaudiana) 2%.


Indulcitorul stevia este un  edulcorant natural, noncaloric, extras din planta Stevia rebaudiana.

Stevia ofera o alternativa 100% naturala pentru indulcitorii chimici. Este non-cariogene (nu produce carii dentare) si  nu are nici un fel de gust amar.

 


 

Stevia rebaudiana

 

          Stevia rebaudiana (Epatorium rebaudianum) este o plantă cu origini în zonele nordice ale Americii de Sud, care poate atinge înălţimea de un metru şi cu frunzele de 2-3 centimetri lungime. Stevia este folosită de secole în zona Braziliei şi a Paraguayului nu doar pentru îndulcirea preparatelor dar şi datorită proprietăţilor benefice asupra anumitor afecţiuni.

            Crescând în sălbăticie, stevia era accesibilă doar triburilor care aveau acces la plantă, până în anul 1900 când stevia a fost cultivată pe arii mai accesibile în zona Latino-Americană unde a devenit o plantă consumată cu regularitate. Nu a trecut mult timp şi acestă plantă cu frunzele dulci a atras atenţia cultivatorilor de pretutindeni. Primul studiu referitor la stevie şi a proprietăţile sale a fost făcut în anul 1918 de biochimistul Moises Santiago Bertoni care atrăgea atenţia guvernului american asupra acestei plante. În anul 1931 în Franţa, doi biochimişti au reuşit să identifice compusul chimic din frunzele de stevie responsabil de gustul dulce şi intens al acesteia, obţinându-se o pulbere fină şi cristalizată pe care au denumit-o steviosid care este o glucoză pe bază de hidrocarbonat.

            La sfârşitul anilor 1950 Japonia a început cultivarea steviei, unde a şi devenit cel mai folosit îndulcitor natural, japonezii fiind adepţii unei alimentaţii sănătoase, ajungând prin anii 1960 să fie foarte stricţi în ceea ce priveşte folosirea îndulcitorilor sintetici gen aspartam. Japonia este cel mai mare consumator de stevie din lume. Cercetătorii japonezi au analizat compuşii chimici ai steviei şi au ajuns la concluzia că această plantă nu are nici un efect toxic asupra organismului chiar dacă este consumat în cantităţi mari, ba mai mult s-a demonstrat că are efecte pozitive asupra tensiunii arteriale, a glicemiei şi în prevenirea obezităţii.

            Mulţumită coloniştilor, stevia ajunge şi pe continentul european prin Spania. De aici s-a răspândit în întreaga Europă şi în Asia. În zilele noastre stevia rebaudiana se cultivă în: SUA, Canada, Brazilia, Paraguay, Israel, China, Tailanda, Franţa, Germania. 

            Stevia rebaudiana este o plantă cu proprietăţi multiple, bogată în vitamina C și A, precum şi minerale: zinc, fosfor, magneziu, fier etc. folosită de secole atât ca îndulcitor natural cât şi pentru tratarea diferitelor afecţiuni. Înlocuieşte cu succes zahărul, fiind de 300 de ori mai dulce dar cu zero calorii. În comerţ se găseşte sub formă de pulbere, tablete sau lichid. Rezistă la temperaturi de 200°C  fără a-şi pierde din proprietăţi, doar gustul devenind uşor amărui.

            În alimentaţie se foloseşte în prepararea: îngheţatei, a prăjiturilor, a deserturilor, salatelor de fructe, în gumele de mestecat, la îndulcirea băuturilor răcoritoare, a ceaiului sau al cafelei.

            În tratamente naturiste stevia se foloseşte sub formă de infuzie sau pulbere uscată ca supliment alimentar care ajută la buna funcţionare a sistemului digestiv, a ficatului şi a pancreasului reglând în acelaşi timp nivelul glicemiei din sânge. Printre proprietăţile steviei se enumeră: antiinflamator, antimicotic, antifungic, adjuvant în afecţiuni dermatologice (acnee, ciuperca piciorului etc.), candidoză, cure de slăbire (are zero calorii, reduce pofta pe dulce şi controlează pofta de mâncare), hipertensiune (reglează presiunea sângelui), diabet, infecţii urinare, previne gingivitele şi cariile dentare, înlătură dorinţa de a fuma sau de a consuma alcool şi este cardiotonic, antidepresiv, uşor sedativ fiind util în insomnii.

Citeste mai mult despre Stevia: http://www.herbalsana.ro/blog/32-stevia

 

           

Momentan nu exista review-uri pentru acest produs.

7 alte produse in aceeasi categorie:

Noutati in blog despre acest produs