Făină (pulbere) din coajă de struguri
Făină (pulbere) din coajă de struguri
Strugurii roșii și negrii, după coacere sunt culeși și presați pentru obținerea mustului, iar în final al vinului. Din coaja strugurilor presați, rezultă o pastă care se întinde pe o suprafață curată, în strat subțire, în locuri aerisite și se usucă timp de câteva săptămâni, după care se macină. Astfel se obține făina din coajă de struguri, bogată în vitamina A, B, C, K, PP, minerale precum calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, siliciu, flavonoizi, quercitină, taninuri și cel mai important resveratrolul, care este cel mai puternic antioxidant descoperit până în prezent.
Făina din coajă de struguri se consumă de trei ori pe zi, câte o linguriță, administrat sublingual cu 20-30 de minute înainte de masă, în cură de trei săptămâni, sau se poate amesteca cu apă, în lapte, cereale sau iaurt. Se mai poate folosi în prepararea dulcețurilor, salatelor, biscuiților, a diferitelor prăjituri,sau în pâine, înlocuind o parte din făina de grâu cu cea din coajă de struguri.
Printre efectele benefice ale făinii din coajă de struguri se enumeră:
– ajută la normalizarea circulației sanguine, reducând senzația de mâini și picioare reci;
– contribuie la scăderea colesterolului rău;
– previne hipertensiunea și bolile cardiovasculare;
– încetinește dezvoltarea celulelor canceroase;
– ajută la buna funcționare a creierului, îmbunătățește memoria și previne bolile precum Alzheimer sau Parkinson;
– recomandat în caz de depresie și nevroze;
– reduce inflamațiile articulare;
– întărește sistemul imunitar, reduce apariția alergiilor;
– ajută la detoxifierea blândă a organismului;
– stimulează arderea grăsimilor, fiind recomandat în dietele de slăbire.