Cremă intens hidratantă pentru tenul uscat, sensibil şi matur
Cremă intens hidratantă pentru tenul uscat, sensibil şi matur
Ustensile necesare:
– două boluri termorezistente;
– un vas cu apă fierbinte;
– un recipient de sticlă sau plastic cu capac.
Ingrediente:
– 4 grame ceară de albine;
– 20 grame unt de cacao;
– 15 ml ulei de migdale dulci;
– 15 ml ulei de jojoba;
– 10 ml ulei de măceşe;
– 10 ml apă de trandafir;
– 5ml de glicerină;
– 8 picături ulei esenţial de:
– ulei de trandafir;
– ulei de tămâie;
– 4 picături ulei esenţial de geranium.
Mod de preparare:
Punem ceara într-un bol pe care îl aşezăm în vasul cu apă fierbinte şi topim ceara la foc mic, pe urmă se adaugă untul de cacao, uleiul de migdale dulci, jojoba şi măceşe amestecând continuu şi fără sa luăm vasul de pe foc. Apa de trandafir şi glicerina se încălzesc pănă la o temperatură similară cu cea a primulului bol, după care se adaugă treptat în compoziţia cu ceară amestecând energic. Luăm bolul din vasul cu apă şi amestecăm compoziţia până se răceşte puţin pentru a putea adăuga uleiurile esenţiale, amestecând pănă la omogenizare. Compoziţia obţinută se toarnă în recipientul de sticlă.