Chimen negru seminte– 100g
  • Chimen negru seminte– 100g

Chimen negru – 100g

5,90 RON
cu TVA
Cantitate

Chimen negru–100 g

  • Profesionalism si incredere. Cumparati in deplina siguranta. Profesionalism si incredere. Cumparati in deplina siguranta.
  • Va oferim o gama variata de produse de calitate superioara. Va oferim o gama variata de produse de calitate superioara.
  • Livrare gratuita pentru comenzi ce depasesc 200 lei. Livrare gratuita pentru comenzi ce depasesc 200 lei.

Chimen negru–100 g

Nigella / Kalonji

Chimenul negru, denumit popular negrilică, a fost cultivat și utilizat în scopuri culinare dar și medicinale de-a lungul istoriei. Este foarte populară în bucătăria Orientului, în special în preparate bazate pe carne, legume, brânzeturi cât și în supe.
Au o aromă asemănătoare cu Oregano, piperată și puţin amară, gustul lor este mai bogat și mai bun după ce sunt puțin prăjite. Zdrobite ușor în mojar pot fi adăugate la prăjituri, în patiserie sau în biscuiți, asemeni semințelor de mac sau susan.

În spațiul românesc cea mai răspândită utilizare a semințelor de chimen negru a fost la condimentarea brânzei telemea, dar și a altor tipuri de brânză sau cașcaval.
Semințele de chimen negru sunt utilizate cel mai des la mâncărurile de legume și carne și pentru condimentarea pâinii turcești sau a lipiilor naan. Se mai pot folosi pentru aromatizarea oțetului sau dressingului, alături de tarhon și coriandru, atunci când este utilizat la salatele de verdețuri sau la unt.
Chimenul negru se regăsește și în amestecuri de condimente, fiind folosit ca ingredient în garam masala sau în amestecul indian panch poron și poate fi amestecat cu succes cu boabe de muștar, chimen sau cu schinduful pentru o savoare deosebită.
Chimenul negru are multiple proprietăți terapeutice. Consumul lui ajută la stimularea și întărirea sistemului imunitar împotriva bolilor, ajută la reducerea presiunii arteriale și este eficient și împotriva diabetului.

Atenție! Informațiile și sugestiile prezentate pe acest site au scop informativ și nu pot fi considerate sfaturi medicale. Nici un aliment nu poate aduce, singur toate principiile nutritive de care are nevoie organismul, ci doar o alimentație variată și echilibrată!

Poate conține urme de: migdale, alune, arahide, nuci, muștar, semințe de susan, gluten.
A nu se utiliza după data expirării.
A se păstra la loc uscat și răcoros.

9 Produse

Momentan nu exista review-uri pentru acest produs.

16 alte produse in aceeasi categorie:

Noutati in blog despre acest produs