

Când vizitați un site web, acesta poate stoca sau prelua informații în browser-ul dvs., mai ales sub forma "cookie-urilor". Aceste informații, care ar putea fi despre dvs., despre preferințele dvs. sau despre dispozitivul dvs. (computer, tableta sau telefon), sunt utilizate în cea mai mare parte pentru a face ca site-ul să funcționeze așa cum vă așteptați. Puteți afla mai multe despre modul în care folosim cookie-urile pe acest site și pentru a împiedica setarea cookie-urilor esențiale, făcând click pe diferitele rubrici ale categoriilor de mai jos. Totuși, dacă faceți acest lucru, aceasta poate afecta experiența dvs. pe site și serviciile pe care le putem oferi.
Descriere cookie | Accepta |
---|---|
Abonare la buletinul informativ | |
Bara de cautare | |
Butoane de partajare in retele sociale | |
Cuvinte cheie pentru motoare de cautare | |
Data mining pentru statistici | |
Browsere si sisteme de operare | |
Buletin informativ | |
Originea vizitatorilor | |
Cautarea in magazin | |
Vizite si vizitatori | |
Bloc: Produse vizualizate | |
Google Analytics | |
GDPR - General Data Protection Regulation | |
Google sitemap |
Legea privind cookie-urile reprezintă o parte a legislației privind confidențialitatea care impune site-urilor web să obțină consimțământul vizitatorilor de a stoca sau de a recupera orice informație pe un computer, smartphone sau tabletă. A fost concepută pentru a proteja confidențialitatea online, făcând consumatorii conștienți de modul în care sunt colectate informații despre ele și utilizate online, și le dau o alegere pentru a permite sau nu acest lucru.
Chimen negru–100 g
Nigella / Kalonji
Chimenul negru, denumit popular negrilică, a fost cultivat și utilizat în scopuri culinare dar și medicinale de-a lungul istoriei. Este foarte populară în bucătăria Orientului, în special în preparate bazate pe carne, legume, brânzeturi cât și în supe.
Au o aromă asemănătoare cu Oregano, piperată și puţin amară, gustul lor este mai bogat și mai bun după ce sunt puțin prăjite. Zdrobite ușor în mojar pot fi adăugate la prăjituri, în patiserie sau în biscuiți, asemeni semințelor de mac sau susan.
În spațiul românesc cea mai răspândită utilizare a semințelor de chimen negru a fost la condimentarea brânzei telemea, dar și a altor tipuri de brânză sau cașcaval.
Semințele de chimen negru sunt utilizate cel mai des la mâncărurile de legume și carne și pentru condimentarea pâinii turcești sau a lipiilor naan. Se mai pot folosi pentru aromatizarea oțetului sau dressingului, alături de tarhon și coriandru, atunci când este utilizat la salatele de verdețuri sau la unt.
Chimenul negru se regăsește și în amestecuri de condimente, fiind folosit ca ingredient în garam masala sau în amestecul indian panch poron și poate fi amestecat cu succes cu boabe de muștar, chimen sau cu schinduful pentru o savoare deosebită.
Chimenul negru are multiple proprietăți terapeutice. Consumul lui ajută la stimularea și întărirea sistemului imunitar împotriva bolilor, ajută la reducerea presiunii arteriale și este eficient și împotriva diabetului.
Atenție! Informațiile și sugestiile prezentate pe acest site au scop informativ și nu pot fi considerate sfaturi medicale. Nici un aliment nu poate aduce, singur toate principiile nutritive de care are nevoie organismul, ci doar o alimentație variată și echilibrată!
Poate conține urme de: migdale, alune, arahide, nuci, muștar, semințe de susan, gluten.
A nu se utiliza după data expirării.
A se păstra la loc uscat și răcoros!
Momentan nu exista review-uri pentru acest produs.