Chimion seminte – 100g
  • Chimion seminte – 100g

Chimion semințe – 100g

9,00 RON
cu TVA
Cantitate

Chimion semințe -100 g

Semințele de chimion pot fi folosite în numeroase rețete, pentru a da un plus de savoare preparatelor. Se utilizează adesea pentru asezonarea supelor, sosurilor, cărnurilor, dar și a altor preparate cu specific asiatic, mexican sau indian.

Stoc epuizat

  • Profesionalism si incredere. Cumparati in deplina siguranta. Profesionalism si incredere. Cumparati in deplina siguranta.
  • Va oferim o gama variata de produse de calitate superioara. Va oferim o gama variata de produse de calitate superioara.
  • Livrare gratuita pentru comenzi ce depasesc 200 lei. Livrare gratuita pentru comenzi ce depasesc 200 lei.

Chimion semințe - 100 g

Ingrediente: Chimion semințe

Semintele de chimion au o aromă puternică, aromatică persistentă. Chimionul, fie întreg sau măcinat, este caracteristic în cele mai multe preparate Indiene picante și în condimentul curry. Este un ingredient important în Garam Masala.

Este un condiment distinctiv, cald. Chimionul este utilizat la preparate din carne de miel sau carne de pui şi oferă o aromă în plus pentru orez şi legume.

Chimionul are o culoare galben-maronie, formă alungită și gust si miros specific, intens, dulce-picant, lemnos.

Chimionul, originar din Egipt, a ajuns să fie cultivat de-a lungul timpului în multe alte țări din lume. S-a folosit încă din trecut cu scop culinar, fiind un condiment de bază în mai multe regiuni ale lumii, dar și cu scop terapeutic, datorită numeroaselor substanțe nutritive pe care le are.

Este bogat în calciu, fier, în uleiuri aromaterapeutice, dar și substanțe active care accelerează metabolismul. Conține de asemenea zinc, magneziu, vitamina E, vitamine din complexul B. Majoritatea beneficiilor chimionului au legătură cu digestia, sistemul imunitar și circulația.

Atât semințele, cât și pulberea de chimion pot fi folosite în numeroase rețete, pentru a da un plus de savoare preparatelor. Se utilizează adesea pentru asezonarea supelor, sosurilor, cărnurilor, dar și a altor preparate cu specific asiatic, mexican sau indian. În bucătăria indiană, semințele de chimion sunt adăugate la început în ulei fierbinte pentru a-i da gust uleiului în care se pot găti diverse preparate cu specific indian. Pe de altă parte, chimionul măcinat poate fi adăugat într-o rețetă în orice moment, deoarece acesta nu are nevoie de căldură sau de timp pentru eliberarea aromei, așa cum se întâmplă în cazul semințelor. Și nu în ultimul rând este un ingredient cheie în curry și în amestecul Garam Masala.

Atenție! Informațiile și sugestiile prezentate pe acest site au scop informativ și nu pot fi considerate sfaturi medicale. Nici un aliment nu poate aduce, singur toate principiile nutritive de care are nevoie organismul, ci doar o alimentație variată și echilibrată!

U.E.

Momentan nu exista review-uri pentru acest produs.

16 alte produse in aceeasi categorie:

Noutati in blog despre acest produs