Chimen pulbere -100 g
  • Chimen pulbere -100 g

Chimion pulbere - 100g

11,00 RON
cu TVA
Cantitate

Chimion pulbere - 100g

Poate fi folosit în numeroase rețete, pentru a da un plus de savoare preparatelor. Se utilizează adesea pentru asezonarea supelor, sosurilor, cărnurilor, dar și a altor preparate cu specific asiatic, mexican sau indian.

  • Profesionalism si incredere. Cumparati in deplina siguranta. Profesionalism si incredere. Cumparati in deplina siguranta.
  • Va oferim o gama variata de produse de calitate superioara. Va oferim o gama variata de produse de calitate superioara.
  • Livrare gratuita pentru comenzi ce depasesc 200 lei. Livrare gratuita pentru comenzi ce depasesc 200 lei.

Chimion pulbere - 100g

Ingrediente: Chimion pulbere

Chimionul este un condiment important în bucătăria tradițională indiană fiind adăugat și în majoriatea rețetelor de curry. Este un condiment distinctiv, cald, utilizat în preparate cu carne de miel sau carne de pui și oferă o aromă in plus pentru orez și legume.

Poate conține urme de: migdale, alune, arahide, nuci, semințe de susan.

Chimionul are o culoare galben-maronie, formă alungită și gust si miros specific, intens, dulce-picant, lemnos.

Chimionul, originar din Egipt, a ajuns să fie cultivat de-a lungul timpului în multe alte țări din lume. S-a folosit încă din trecut cu scop culinar, fiind un condiment de bază în mai multe regiuni ale lumii, dar și cu scop terapeutic, datorită numeroaselor substanțe nutritive pe care le are.
Este bogat în calciu, fier, în uleiuri aromaterapeutice, dar și substanțe active care accelerează metabolismul. Conține de asemenea zinc, magneziu, vitamina E, vitamine din complexul B. Majoritatea beneficiilor chimionului au legătură cu digestia, sistemul imunitar și circulația.

Atât semințele, cât și pulberea de chimion pot fi folosite în numeroase rețete, pentru a da un plus de savoare preparatelor. Se utilizează adesea pentru asezonarea supelor, sosurilor, cărnurilor, dar și a altor preparate cu specific asiatic, mexican sau indian. În bucătăria indiană, semințele de chimion sunt adăugate la început în ulei fierbinte pentru a-i da gust uleiului în care se pot găti diverse preparate cu specific indian. Pe de altă parte, chimionul măcinat poate fi adăugat într-o rețetă în orice moment, deoarece acesta nu are nevoie de căldură sau de timp pentru eliberarea aromei, așa cum se întâmplă în cazul semințelor. Și nu în ultimul rând este un ingredient cheie în curry și în amestecul Garam Masala.

Atenție! Informațiile și sugestiile prezentate pe acest site au scop informativ și nu pot fi considerate sfaturi medicale. Nici un aliment nu poate aduce, singur toate principiile nutritive de care are nevoie organismul, ci doar o alimentație variată și echilibrată!

2 Produse

Momentan nu exista review-uri pentru acest produs.

16 alte produse in aceeasi categorie:

Noutati in blog despre acest produs