CHLORELLA
CHLORELLA (Chlorella Pyrenoidosa)
Chlorella este o algă microscopică de culoare verde-albăstruie, unicelulară de apă dulce, bogată în aminoacizi esențiali, acizi grași esențiali, clorofilă, minerale (calciu, fier, fosfor, potasiu, zinc etc.), proteine și vitamine (A, complexul B, C, E și K).
Proprietăți terapeutice: antioxidant, detoxifiant, imunostimulent, mineralizant, vitaminizant, revigorant, tonic etc.
Recomandări:
– previne anemia, fiind recomandat și în cazuri de anorexie;
– are efect tonic și energizant asupra persoanelor care practică activități fizice sau sportivilor de performanță;
– contribuie la îmbunătățirea stărilor emoționale apărute în caz de: anxietate, depresie, stress;
– este o sursă naturală de minerale și vitamine;
– are rol antioxidant și contribuie la regenerarea celulelor;
– previne formarea celulelor canceroase, având efecte benefice în caz de cancer de: colon, sân, piele etc.;
– adjuvant în curede detoxifiere, atât la nivelul intestinelor, ficatului și al rinichilor;
– ameliorează boala Alzheimer și Parkinson;
– contribuie la scăderea colesterolului și al trigliceridelor;
– întărește sistemul imunitar și combate infecțiile;
– find alcalină, chlorella echilibrează ph-ul organismului;
– sursă de fibre, ajută la reglarea tranzitului intestinal;
– contribuie la îmbunătățirea concentrării;
– reglează pofta de mâncare fiind util în curele de slăbire.
Administrare: se dizolvă o linguriță de pulbere de chlorella într-un pahar de apă, suc de fructe sau legume și se comsumă 1-2 pe zi înainte de mesele principale.