Verbină exotică

Publicat: 2017-11-14 12:01:54
Categorii: Uleiuri esentiale Rss feed

Verbină exotică

VERBINĂ EXOTICĂ (Litsea cubeba)

 

            Verbina exotică este un arbore tropical cu frunzele veșnic verzi, originar din China, Indonezia, Taiwan și regiuni din sud-estul Asiei,ce poate atinge o înălțime de 12 metri, din familia Lauraceae. Florile sunt mici, de culoare alb-gălbuie, iar fructele mărunte sunt  folosite în special pentru obținerea uleiului volatil cu aromă lămâioasă. La fel ca și la celelalte plante aromatice, uleiul esențial se obține prin distilare cu abur a fructelor, și mai rar a frunzelor deoarece calitatea uleiului este mai  slabă. Uleiul esențial de verbină exotică are vâscozitate redusă, culoare galben-portocalie, cu note de vârf dulci-florale, lămâioase cu tonuri fructate, folosit și în amestec cu uleiuri esențiale ca de exemplu: geranium, cedru, citrice, ienupăr sau iasomia. Uleiul esențial este folosit în industria cosmetică, în produse precum: geluri de duș, săpunuri, creme, loțiuni etc. și în parfumerie.

            Proprietăți terapeutice: antiseptic, astringent, antiinflamator, antibacterian, sedativ, tonic. Uleiul esențial de verbină este recomandat în caz de: artrită, reumatism, micoze cutanate, recomandat în tratamentele cosmetice pentru ten mixt, gras, cu tendințe acneice, iar  pe plan psihic calmează, atenuează oboseala, redă optimismul, stimulează concentrarea, reduce anxietatea, stresul și contribuie la un somn odihnitor. Se folosește în uleiul de masaj și în apa de baie cel mult 2 picături.

             Contraindicații: se folosește în cantități mici; nu se folosește pe parcursul sarcinii, și de către persoanele cu tenul sensibil și înainte de expunerea la soare.

Ne ajuti distribuind acest articol:

Adauga un comentariu