Untul de cacao

Publicat: 2017-11-14 12:01:54
Categorii: Cosmetice naturale Rss feed

Untul de cacao

Untul de cacao

 

          Untul de cacao se obţine din fructele arborelui de cacao (Theobroma cacao) care face parte din familia Malvaceae. Arborele de cacao este originar din pădurile amazoniene dar azi se cultivă şi în: Gana, Nigeria, Kamerun, Brazilia și Ecuador. În sălbăticie, arborele de cacao poate atinge o înălţime de 15 metri, pe când pe plantaţii nu creşte mai înalt de 3 metri. Frunzele au o lungime de 15-25 centimetri iar fructele de cacao au o formă alungită de 15-30 centrimetri de culori diferite, de la galben, mov până la maroniu, în interiorul cărora se găsesc în jur de 40 de boabe de cacao.

            Boabele de cacao sunt folosite pentru pudra şi untul de cacao. Untul de cacao (Butyrum cacao) se obţine prin presarea boabelor măcinate şi fermentate de cacao, care se încălzeşte uşor pentru evaporarea mirosului prea puternic, rezultând un ulei de culoare gălbuie, care sub 35°C se solidifică. Untul de cacao are un miros plăut şi se foloseşte la gătit şi în industria cosmetică.

            Proprietăţile untului de cacao: este bogat în acizi graşi omega 3 și 6, vimanina A, E și K fiind o sursă de antioxidanţi. Datorită acestor componente, untul de cacao se recomandă în cazul: tenurilor mature, uscate, cu tendinţă de ridare deoarece are un puternic efect hidratant; hrăneşte pielea degratată şi ajută la regenerarea epidermei; menţine PH-ul natural al pielii, previne şi ameliorează vergeturile şi celulita, pielea devenind mai elastică şi tonifiată; hrăneşte şi hidratează părul degradat oferindu-i vitalitate, strălucire şi volum; aplicat înainte de expunerea la soare oferă protecţie UV de 30, asigurând o bronzare uniformă.

            În industria cosmetică, untul de cacao este folosit în prepararea: cremelor de faţă, a loţiunilor de corp, balsamurilor de buze, a săpunurilor, şampoanelor şi tratamentelor de păr, loţiunilor de plajă etc. Dar se poate utiliza şi în stare pură, aplicat pe tenul demachiat şi pielea curată, după care se masează până la absorbţie.

Ne ajuti distribuind acest articol:

Adauga un comentariu