Un condiment cu aroma orientala - tandoori masala

Publicat: 2017-11-14 12:01:54
Categorii: Condimente Rss feed

Un condiment cu aroma orientala - tandoori masala

Tandoori masala reprezintă un amestec de condimente, folosit în amestec cu iaurt la marinatele pentru carne, iar numele i se asociază cu tandoorul, care este un cuptor tradiţional folosit în bucătăria nord indiană (Punjab), pakistaneză şi afghană.


Printre ingredientele principale folosite în compoziţia tandoori masala se regăsesc: cardamom, coriandru, cuişoare, chimen, chili, schinduf, ceapă, usturoi, piper negru, muştar, nucşoară, frunze de dafin şi sare. Aceste indrediente variază de la o regiune la alta, sau în fucţie de preferinţele personale.

Tandoori masala se foloseşte în amestec cu iaurt, dar cu grijă deoarece este un condiment foarte puternic aromat, la marinat carnea de pui, miel, etc. după care carnea este coaptă în tandoor la foc iute. În acest fel carnea capătă o culoare roşie, bine rumenită şi cu un gust excelent. Pe lângă preparatele din carne, tandoori masala este folosit şi la preparate cu legume, şi a celor gătite în unt. Pe lângă amestecul cu iaurt, se poate obţine şi pastă de tandoori masala, acesta fiind amestecat cu ulei şi oţet.

Produse inrudite

Ne ajuti distribuind acest articol:

Adauga un comentariu