Ulei din seminte de in

Publicat: 2017-11-14 12:01:54
Categorii: Sanatate Rss feed , Uleiuri vegetale Rss feed

Ulei din seminte de in

Ulei din seminte de in

 

            Inul (Linum usitatissimum) este o plantă textilă, fibroasă cu frunze mici şi flori albastre, rareori albe şi cu fructe sub formă de capsulă care conţin în jur de 10 seminţe uleioase, din familia Linaceae, originară din zona mediteraneană, cultivată şi în România. Inul este folosit în industria textilă, iar în industria alimentară se folosesc seminţele ajunse la maturitate în scop fitoterapeutic.

            Acest ulei din seminte de in se obţine prin presarea la rece a seminţelor de in şi conţine: acizi graşi nesaturaţi Omega 3, 6 şi 9, acid oleic, acid linoleic, acid streatic,  magneziu, mangan,  potasiu, vitamina B complex etc.  Uleiul are  proprietăţi benefice atât pentru uz intern cât şi extern.

            Proprietăţi terapeutice: antiinflamator, antihemoroidal, antitusiv, antihelmitic, emolient, laxativ.

            Ulei din seminte de in - uz intern:

-        adjuvant în inflamaţiile tractului digestiv;

-        previne cancerul de stomac şi cel de colon;

-        ajută  în caz de dispepsie, constipaţie şi hemoroizi;

-        acest ulei din seminte de in are acţiune laxativă şi purgativă;

-        ajută la reducerea colesterolul datorită conţinutului de Omega 3, 6 şi 9 şi previne afecţiunile cardiovasculare;

-        adjuvant în hipertensiune arterială, previne infacrtul miocardic;

-        ajută în cazul inflamaţiilor şi afecţiunilor vezicii urinare;

-        adjuvant în litiază renală;

-        are efect antitusiv în caz de bronşite.

            Ulei din seminte de in - uz intern:

-        antiseptic şi calmant, recomanda pentru persoanele care suferă de boli reumatice;

-        util în caz de: arsuri, abcese, contuzii, eczeme şi furuncule.

            Contraindicaţii: nu se recomandă consumul seminţelor sau al acestui ulei din seminte de in,  persoanelor care suferă de obstrucţie gastrointestinală, strictură esofagiană, boala Crohn şi de asemenea trebuie evitat consumul în timpul sarcinii şi al alăptării.

Ne ajuti distribuind acest articol:

Adauga un comentariu