54 articole
-
Kelp este o algă marină brună din apele reci de pe partea Nordică al oceanului Atlantic. Este o sursă naturală de minerale, vitamine, oligoelemente, aminoacizi, enzyme, antioxidanți precum și carbohidrați simpli și complecși.
Kelp (Ascophylum nodos) - ALGĂ MARINĂ BRUNĂ
Mai multe detalii
Publicat: 2017-11-14 12:01:54 | Categorii: Sanatate -
Lucerna (Medicago sativa) este originară din vestul Asiei şi din estul Mediteranei și este folosită adesea în scop furajer. Astăzi este cultivată în can¬tităţi mari datorită proprietăților sale nutritive benefice. Planta conține o cantitate mare de enzime digestive, fitoestrogeni, bioflavonoide (antioxidanţi, substanţe antiinflamatoare), aminoacizi, acizi organici, minerale, oligominerale (calciu, fosfor, fier, potasiu, magneziu), clorofilă, fibre, acid folic, niacină şi vitamine (A, B, C, D, E şi K).
Alfaalfa / Pulbere de Lucerna Verde
Mai multe detalii
Publicat: 2017-11-14 12:01:54 | Categorii: Sanatate -
Cafeaua verde are un conținut ridicat de acid clorogenic (un antioxidant) care datorită prăjirii se reduce semnificativ. Accelerează metabolismul, reduce greutatea corporală și cantitatea de grăsime din ficat, ajutând la eliminarea toxinelor.
CAFEA VERDE
Mai multe detalii
Publicat: 2017-11-14 12:01:54 | Categorii: Sanatate -
Chlorella este o algă microscopică de culoare verde-albăstruie, unicelulară de apă dulce, bogată în aminoacizi esențiali, acizi grași esențiali, clorofilă, minerale (calciu, fier, fosfor, potasiu, zinc etc.), proteine și vitamine (A, complexul B, C, E și K).
CHLORELLA
Mai multe detalii
Publicat: 2017-11-14 12:01:54 | Categorii: Sanatate -
Spirulina este o microalgă spiralată, de culoare verde-albăstruie, bogată în nutrienți ce contribuie la buna funcționare a organismului. Pulberea de spirulină se obține prin transformarea într-o pastă a algelor recoltate, care se lasă și uscat după care se macină într-o pulbere fină. Această pulbere conține: aminoacizi esențiali, acid gama-linoleic, clorofilă, minerale ( calciu, crom, cupru, iod, magneziu, potasiu, seleniu, zinc etc.), proteine și vitamine ( beta-caroten, complexul B, D, E, K etc.).
SPIRULINA
Mai multe detalii
Publicat: 2017-11-14 12:01:54 | Categorii: Sanatate -
Tărâțele psyllium sunt bogate în fibre solubile, conțin mucilagii dintre care xilopiranozidă și xiloză, fitosteroli, lipide, proteine, glucide, polizaharide, vitamina B1 etc. Tărâțele au proprietăți laxative, reglează tranzitul intestinal și ajută la detoxifierea organismului.
Psyllium
Mai multe detalii
Publicat: 2017-11-14 12:01:54 | Categorii: Sanatate -
În tratamentele naturiste se folosesc în special fructele de armurariu, numite și semințe. Fructele de armurariu conțin: aminoacizi (cisteină, glicină, leucină etc.), acid fumaric, acid glutamic, saponine, silimarină (silibină, silicristină, etc.) steroli și tocoferol. Proprietăți terapeutice: antioxidant, antiinflamator, coleretic-colagog, decongestiv, detoxifiant, hepatoprotector, hepatoregenerant, hipocolesterolemiant, tonic amar.
Pulberea de ARMURARIU
Mai multe detalii
Publicat: 2017-11-14 12:01:54 | Categorii: Sanatate -
Pulberea din iarbă de grâu este considerată o hrană vie, deoarece conține toate substanțele nutritive necesare bunei funcționări a organismului. Aceasta este bogată în: antioxidanți, aminoacizi, clorofilă, enzime, minerale ( calciu, caliu, magneziu, seleniu, zinc, etc.), proteine, vitamine (A, complexul de B, inclusiv B17, C, E, E și K) etc.
IARBA DE GRÂU
Mai multe detalii
Publicat: 2017-11-14 12:01:54 | Categorii: Sanatate -
Pulberea de orz verde se obține prin măcinarea orzului verde și este bogată in substanțe nutritive: aminoacizi, bioflavonoide, clorofilă, enzime, minerale (calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, zinc etc.), polizaharide și vitamine (A, C, complexul de B, E) cu efecte benefice asupra organismului.
ORZUL VERDE
Mai multe detalii
Publicat: 2017-11-14 12:01:54 | Categorii: Sanatate -
Fructele de goji conțin substanțe nutritive și antioxidanți care susțin buna funcționare a organismului, întăresc sistemul imunitar și previn îmbolnăvirile. Dintre aceste substanțe amintim: anioacizi, acizi grași nesaturați precum acidul linoleic, acidul alfa-linoleic, acidul beta-sitosterol, carotenoide (beta-caroten, luteină etc.), fitosteroli, minerale (calciu, cupru, fosfor, germaniu, potasiu, seleniu, zinc etc.), polizaharide și vitamine (A, B1, B2, B6, B12, C, E etc.).
Goji
Mai multe detalii
Publicat: 2017-11-14 12:01:54 | Categorii: Sanatate