Proprietatile extraordinare ale cuisoarelor

Publicat: 2017-11-14 12:01:54
Categorii: Condimente Rss feed

Proprietatile extraordinare ale cuisoarelor

CUIŞOARELE- (Syzygium aromaticum)

Cuişoarele erau un ingredient tradiţional al parfumeriei egiptene antice, care conferă o aromă interesantă, misterioasă şi orientală. Arborele de cuişoare, face parte din familia Myrtaceae şi creşte în ţări precum: Zanzibar, Madagascar şi Indonezia. Asemeni arborelui de nucşoară, cel de cuişoare este veşnic verde, cu frunze verzi şi lucioase, are muguri rozalii care se transformă în flori roşii parfumate şi fructe purpurii.

Caracteristici: aroma proaspătă, fructată şi dulce-picantă definesc cuişoarele, fiind ideale în arta culinară, aromaterapie şi medicină naturistă. În bucătarie, se folosesc la prepararea prajiturilor cu fructe, la aromarea vinului fiert şi ceaiului.

Datorită eugenolului din compoziţie, o substanţă care combate infecţiile, inflamaţiile şi previne formarea cheagurilor de sange cuişoarele sunt un real ajutor în cazul durerilor de dinţi, fiind deajuns folosirea a numai două picături de ulei esenţial pe un tampon de vată şi aplicat pe dintele dureros.

Printre alte proprietăţi se enumeră cel: antiseptic, antispasmodic, carminativ şi stomahic. Astfel cuişoarele se folosesc în caz de răceală, gripă, dureri articulare şi rigiditate musculară. Cuişoarele sunt o sursă, deloc de neglijat, de mangan, fibre alimentare, vitamina C, acizi graşi omega 3, calciu şi magneziu. Consumate cu regularitate, intărsc sistemul imunitar, ajută digestia şi sunt eficiente împotriva viermilor intestinali.

Uleiul de cuişoare: se obţine deasemenea prin distilare cu apă, din mugurii florali şi fructele uscate. Poate fi utilizat în alte uleiuri de masaj, în apa de baie (2 picături) pentru un efect reconfortant şi de stimulare a circulaţiei sanguine. Contribuie de asemenea la atenuarea flatulenţei, stimulează digestia şi reface pofta de mâncare.

Pe latura psihologică, cuişoarele sunt un tonic al energiilor mentale şi emoţionale, având un efect stimulant şi regenerant, dând ostare de bine

Contraindicaţii: pentru persoanele cu ten sensibil şi foarte sensibil este recomandată folosirea a cel mult 2 picături de ulei în apa de baie şi maximum o diluţie de 1% în uleiurile de masaj.

Ne ajuti distribuind acest articol:

Adauga un comentariu