Portocala

Publicat: 2017-11-14 12:01:54
Categorii: Uleiuri esentiale Rss feed

Portocala

PORTOCALA (Citrus sinensis)

 

            Portocalul este un arbore fructifer din familia Rutaceae, care este cultivat în țări  precum: America, Australia, Brazilia, Italia, Israel, care are o înălțime medie, frunze de culoare verde închis, flori albe și parfumate, și fructe portocalii și aromate, din a căror coajă se extrage uleiul esențial.

            Uleiul esențial de portocală are note de vârf dulci, fructate și cu tonuri revigorante, care se poate amesteca cu alte uleiuri citrice, cu mirodeniile, dar și cu uleiuri esențiale dintre care: santalul, geraniumul, palmarosa sau tămâia.

            Proprietăți terapeutice: afrodisiac, antidepresiv, antiinflamator, carminativ, digestiv,  vitaminizant și tonic general.

            Uleiul esențial de portocală este recomandat în cazul afecțiunilor digestive, util în constipație, balonare, circulație periferică deficitară (în cazul venelor varicoase) și se aplică prin masaj local ori comprese. Mirosul său plăcut înlătură tensiunea nervoasă, în caz de stress, anxietate și depresie, redând o stare de optimism și energie. Se utilizează în vaporizator, în ulei de masaj sau în apa de baie.

Ne ajuti distribuind acest articol:

Adauga un comentariu