Grapefruitul

Publicat: 2017-11-14 12:01:54
Categorii: Uleiuri esentiale Rss feed

Grapefruitul

GRAPEFRUITUL (Citrus x paradisi)

           

            Grepfruitul se cultivă în America, Brazilia, Israel și este un pom fructifer robust, cu frunze lucioase și fructe mari de culoare roz-portocalie, din a căror coajă se obține uleiul esențial. Notele de vârf ale uleiului esențial de grepfruit sunt proaspete, ușoare și fructate cu tonuri dulci. O combinație reușită se obține din ulei estențial de grepfruit cu ulei de: ienupăr, levănțică, palmarosa, rozmarin sau ylang-ylang.

            Proprietăţi terapeutice: antiseptic, antidepresiv, antiinflamator, bactericid, depurativ, tonic general. Uleiul esențial de grepfruit în amestec cu un ulei de bază (ex. ulei de măsline sau migdale) sau ulei de masaj reduce retenția de apă şi elimină celulita. În cazul mahmurelii se recomandă în amestec cu ulei esențial de fenicul și rozmarin în baia de dimineață. În compoziția loțiunilor are rol de tonifiere a scalpului, și îngrijirea tenului gras, acneic.

            Aromaterapia utilizează uleiul esențial de grepfruit pentru atenuarea depresiei, a stresului, a oboselii fizice și emoționale. Se poate adăga în apa de baie, cu efect revigorant.

           

Ne ajuti distribuind acest articol:

Adauga un comentariu