Feniculul

Publicat: 2017-11-14 12:01:54
Categorii: Uleiuri esentiale Rss feed

Feniculul

FENICULUL (Foeniculum vulgare)

 

            Feniculul face parte din familia Umbeliferae şi se înrudeşte cu anasonul şi mărarul. Este cultivat în bazinul mediteranei şi în Asia, dar se regăseşte şi în Franţa, Grecia, Italia, România şi Ungaria. Feniculul este o plantă ierbacee, cu frunze alungit-triunghiulare asemănătoare mărarului,  flori aromatice cu petale mici de culoare galben-aurii care poate ajuge la o înălţime de până la 2,5 metrii. Fructele de fenicul au un gust dulce-mentolat, cu tonuri picante şi sunt foarte aromate, asemănătoare cu anasonul. Aceste fructe conţin uleiuri volatile, flavonoide, albumine, substanţe minerale şi amare.

            Uleiul esenţial de fenicul este extras din seminţele de fenicul zdrobite prin distilare cu abur şi folosit în uleiuri de masaj pentru relaxare, eliminarea celulitei, edemelor şi a durerilor reumatice, pielea devenind mai netedă şi elastică. Este unul dintre cele mai eficiente uleiuri detoxifiante, fiind utilizat în masajul de drenaj limfatic. În cazul flatulenţei şi a tulburărilor digestive este recomandat masajul local în combinaţie cu ceaiul de fenicul. În general feniculul este purificator şi revitalizant.

            Pe plan psihologic, uleiul protejează împotriva agresiunilor de ordin psihic.

Contraindicaţii: în cazul persoanelor care suferă de ulcer gastric şi duodenal, enterocolite cronice sau acute. Trebuie evitat în cursul sarcinii şi nu va fi folosit de cei care suferă de epilepsie. Rar s-au semnalat reacţii alergice cutanate, gastrice şi intestinale.

Produse inrudite

Ne ajuti distribuind acest articol:

Adauga un comentariu