Faina din seminte de struguri

Publicat: 2017-11-14 12:01:54
Categorii: Faina Rss feed , Sanatate Rss feed

Faina din seminte de struguri

 

Făina din seminţe de struguri

            Factorii poluanţi din mediu, conservanţii, precum şi alte substanţe chimice conţinute de alimentele pe care le consumăm, ori produsele cosmetice pe care le folosim şi stilul de viaţă stresant din zilele noastre produc dezechilibre interne în organismul nostru, care în timp duc la afecţiuni nedorite sau chiar îmbolnăviri.

            Celulele corpului nostru pentru a se apăra de aceşti factori nocivi, produc radicali liberi, care în cantităţi normale nu reprezintă niciun pericol asupra sănătăţii noastre, deoarece organismul nostru are capacitatea de a neutraliza radicalii liberi produşi. Problema apare în momentul în care numărul radicalilor liberi este prea mare şi în organismul nostru echilibrul intern este răsturnat, moment în care celulele sănătoase pot fi afectate. Astfel de dezechilibre duc la afecțiuni cardio-vasculare, la probleme cu tensiunea arterială, diabet etc.

            Studii au demonstrat că seminţele de struguri, conţin o cantitate semnificativă de antioxidanţi şi polifenoli (2500mg/100gr) substanţe care ajută la prevenirea proceselor oxidative care au loc în organism.

            Făina din seminţe de struguri conţine o cantitate semnificativă de polifenoli care sunt asimilaţi în procentaj mare de organismul nostru. Făina din seminţe de struguri se obţine fără adaosuri de substanţe chimice, din seminţele presate la rece pentru obţinerea uleiului, seminţe degresate şi fin măcinate. Făina astfel obţinută are un conţinut mai mic de omega 6 şi un gust uşor amărui pe care îl putem întrebuinţa în prăjituri, clătite sau plăcinte în care se adaugă în jur de 3% din cantitatea totală  de făină, ori în cozonac unde o parte din cacao poate fi înlocuită cu făina din seminţe de struguri.

            În tratamentele cosmetice, făina din seminţe de struguri poate fi amestecată cu miere sau apă şi folosită sub formă de mască cu efect revigorant asupra tenului.

Ne ajuti distribuind acest articol:

Adauga un comentariu