Eucaliptul

Publicat: 2017-11-14 12:01:54
Categorii: Uleiuri esentiale Rss feed

Eucaliptul

EUCALIPTUL (Eucalyptus globulus)

 

            Eucaliptul este un copac înalt, care face parte din familia Myrtaceae, și este originară din: Australia, Brazilia, China, Spania, Rusia etc. În lume există peste 600 de specii de eucalipt, cu frunze veșnic verzi și flori alb-gălbui, dintre care se folosesc în jur de 20 de soiuri de eucalipt pentru fabricarea uleiului esențial. Din frunzele și rămurelele de eucalipt, prin distilare cu abur se obține uleiul esențial.

            Uleiul esențial de eucalipt are note de vârf proaspete, ușor camforate cu tonuri lemnoase, care se combină cu alte uleiri esențiale obținute din copaci sau plante aromatice, dar și cu uleiul esențial de lămâie.

            Proprietăți terapeutice: analgezic, antiseptic, antiviral, antigripal, antihelmitic, bactericid, cicatrizant, decongestionant, expectorant, febrifug. Uleiul esențial de eucalipt este recomandat în caz de răceală și gripă, ajută la desfundarea căilor nazale, în caz de sinuzită prin inhalare cu abur, alină durerile de cap și nevralgiile, și calmează pielea în cazul înțepăturilor de insecte. Adăugat în apa de baie, sau prin comprese locale, reduce durerile reumatice și cele din zona zoster. Se poate utiliza împotriva paraziților intestinali și al herpesului.

 

Ne ajuti distribuind acest articol:

Adauga un comentariu