26 articole

<< 1 2 3 >>
  • Curry reprezintă un mix de condimente în proporţii variabile, foarte apreciat in India şi nu numai. Bucătăriile tradiţionale din Sri Lanka, Malayesia şi Indonezia folosesc curry şi derivatele din curry la prepararea diferitelor mâncăruri

    Curry - un mix de condimente aromatice

    Curry - un mix de condimente aromatice
    Publicat: 2017-11-14 12:01:54 | Categorii: Condimente

    Mai multe detalii
  • Chimenul negru imperial este înrudit cu chimenul comun, face parte din familia Apiaceae şi provine din ţări precum: Iran, Pakistan, Egipt şi Nordul Indiei. A nu se confunda chimenul negru imperial cu cernuşca (nigella sativa) care este numit deasemenea chimen negru. 

    Chimenul negru imperial - un condiment cu utilizari multiple
  • Piperul este un arbust căţărător, cu frunze late, cu flori mici, care face parte din familia Piperaceae şi poate creşte până la o înălţime de 10 metri, (dar în culturi nu se lasă dezvoltarea arbustului la o înălţime mai mare de 3-4 metri) cu fructele care au o formă rotundă şi de culoare roşie când sunt coapte, care se recoltează de două ori pe an.

    Piperul negru fortifică mintea şi spiritul
  • Usturoiul este o plantă folosită în toate culturile atât ca aliment cât şi plantă medicinală. Este o plantă perenă care face parte din familia Alliaceae şi este originară din Asia Centrală dar este răspândită şi în Egipt, Franţa, Bulgaria, Germania, România, China sau Japonia. De la această plantă se foloseşte mai ales bulbul care este alcătuit din 8-10 căţei. Usturoiul are un miros intens, pătrunzător de neconfundat.

    Un remediu natural folosit încâ din antichitate - usturoiul
  • Boiaua este un condiment obţinut din măcinarea ardeiului roşu uscat, fără seminţe care reduc din iuţeală dar intensifică aroma. Culoarea şi aroma dulce-fructată ori picantă este influenţată de soiul de ardei din care s-a obţinut boiaua. Boiaua de ardei conţine betacaroten, calciu, fier, potasiu şi vitamina C.

    Informatii utile despre boiaua de ardei

    Informatii utile despre boiaua de ardei
    Publicat: 2017-11-14 12:01:54 | Categorii: Condimente

    Mai multe detalii
  • Feniculul face parte din familia Umbeliferae şi se înrudeşte cu anasonul şi mărarul. Este cultivat în bazinul mediteranei şi în Asia, dar se regăseşte şi în Franţa, Grecia, Italia, România şi Ungaria. Feniculul este o plantă ierbacee, cu frunze alungit-triunghiulare asemănătoare mărarului, flori aromatice cu petale mici de culoare galben-aurii care poate ajuge la o înălţime de până la 2,5 metri.

    Feniculul, un ingredient surprinzator

    Feniculul, un ingredient surprinzator
    Publicat: 2017-11-14 12:01:54 | Categorii: Condimente

    Mai multe detalii
  • Boabele de muştar brun se folosesc atât în scop culinar cât şi în scop terapeutic. În arta culinară se folosesc sub formă de pastă (muştarul) sau boabele întregi în aromatizarea murăturilor, a marinatelor şi la preparatele cu legume.

    Muştarul brun, un condiment cu origini mediteraneene
  • Scorţişoara este un arbore care provine din familia Lauraceae, fiind un copac tropical, veşnic verde, cu o scoarţă parfumată, frunzele ovale, având flori albe şi fructele albăstrui. În sălbăticie poate atinge o înălţime de 10-13 metrii, dar pe plantaţii nu se permite dezvoltarea lui la o înălţime mai mare de 3-4 metrii. Fiind o plantă tropicală, provine din ţări precum: India, Madagascar, Jamaica, China de Sud şi Sri Lanka.

    Scorţişoara - condiment şi plantă medicinală deopotriva
  • Garam masala defineşte un mix de condimente des folosit în nordul Indiei, în Pakistan şi Bangladesh. Numele de „garam masala” provine din limba persană şi înseamnă „condimente fierbinţi” datorită efectului său asupra organismului. Garam masala nu are o reţetă strictă, deoarece fiecare zonă geografică foloseşte ingrediente specifice locale.

    Garam masala - un mix de condimente oriental
  • Cuişoarele erau un ingredient tradiţional al parfumeriei egiptene antice, care conferă o aromă interesantă, misterioasă şi orientală. Arborele de cuişoare, face parte din familia Myrtaceae şi creşte în ţări precum: Zanzibar, Madagascar şi Indonezia. Asemeni arborelui de nucşoară, cel de cuişoare este veşnic verde, cu frunze verzi şi lucioase, are muguri rozalii care se transformă în flori roşii parfumate şi fructe purpurii.

    Proprietatile extraordinare ale cuisoarelor

    Proprietatile extraordinare ale cuisoarelor
    Publicat: 2017-11-14 12:01:54 | Categorii: Condimente

    Mai multe detalii
<< 1 2 3 >>