Chifle multicereale
Publicat:
2017-11-14 12:01:54
Categorii:
Retete culinare

Chifle multicereale
Ingrediente:
- 40gr făină de cocos;
- 20gr făină de in;
- 30gr făină de dovleac;
- 30gr făină de cânepă;
- 340gr făină de măllai;
- 40gr amidon de porumb;
- 1 linguriță tărâțe de psyllium;
- 50ml apă călduță;
- 1 pliculeț drojdie uscată;
- 1 lingură ulei de măsline;
- sare după gust;
- 1 ou;
- semințe de in.
Mod de preparare:
Mixul de făinuri se amestecă cu restul ingredientelor, mai puțin oul și semințele de in. După ce ingredientele s-au omogenizat, aluatul se lasă la dospit aproximativ 1 oră. Pe masa de lucru se mai frământă ușor aluatul cu puțin ulei și se împarte în trei părți egale. Se formează chifle care se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se ung cu oul bătut și se presară semințele de in. Se coc la foc mediu până devin aurii.