Arborele de ceai australian

Publicat: 2017-11-14 12:01:54
Categorii: Uleiuri esentiale Rss feed

Arborele de ceai australian

ARBORELE DE CEAI AUSTRALIAN (Melaleuca Alternifolia)

 

            Arborele de ceai sau tea tree cum mai este cunoscut, face parte din familia Malaleuca și este originar din Australia. Arborele de ceai are frunze înguste aciforme și flori albe, uneori roz. Uleiul esențial se obține din frunzele și ramurile tinere ale arborelui, prin distilare la abur. Uleiul esențial are un miros specific, ierbos cu note lemnoase.

            Proprietăți terapeutice: antiviral, antimicrobian, antiseptic, antifungic, antiinfecțios, dezinfectant și tonic. Se recomandă folosirea uleiului esențial de arbore de ceai în tratarea: infecțiilor respiratorii, ale tractului urinar, în cistite, uretrite, înfecții cu Candida, utilizat prin băi de șezut 6 picături în apă căldă sau în cazul afecțiunilor respiratorii prin inhalații cu 3-5 picături la 100ml de apă. În tratamente cosmetice și pentru îngrijirea părului se folosește ca adjuvant în cazul: tenului gras, acneic, al erupțiilor cutanate și herpesului, al micozelor unghilor, pentru scalpul cu exces de sebum și mătreață. Amestecat într-un ulei de bază, se folosește prin masaj local în caz de: răceală, artrită, dureri de picioare, în cazul înțepăturilor de insecte și al arsurilor solare. Amestecat în puțin alcool dezinfectează rănile superficiale, zgârieturile și tăieturile. Adaugat în apa de gură sau în pasta de dinți, uleiul esențial de arbore de ceai, împrospătează respirația, previne placa bacteriană și menține sănătatea gingiilor. Combinată cu gelul de Aloe Vera, contribuie la atenuarea durerilor în zona zoster. În aromaterapie se folosesc 3-5 picături la 50ml apă pentru  împrospătarea și dezinfectarea aerului, înviorează mintea, corpul și spiritul, inspiră încredere și optimism.

            Contraindicații: nu se folosește de către femeile însărcinate, care alăptează, copii sub 1 an și persoanele cu tenul sensibil.

Ne ajuti distribuind acest articol:

Adauga un comentariu