HRISCA CRUDA DECORTICATA -500 G
  • HRISCA CRUDA DECORTICATA -500 G

HRISCA CRUDA DECORTICATA -500 G

9,60 RON
cu TVA
Cantitate

HRISCA CRUDA DECORTICATA -500 G

  • Profesionalism si incredere. Cumparati in deplina siguranta. Profesionalism si incredere. Cumparati in deplina siguranta.
  • Va oferim o gama variata de produse de calitate superioara. Va oferim o gama variata de produse de calitate superioara.
  • Livrare gratuita pentru comenzi ce depasesc 200 lei. Livrare gratuita pentru comenzi ce depasesc 200 lei.

HRIȘCĂ CRUDĂ DECORTICATĂ

Cantitate netă: 500 g ℮

Ingrediente:boabe crude decorticate de hrișcă.
Se pot consuma crude, fierte, prăjite sau ca și ingredient în diferite rețete: sarmale, salate, paste, supe, ciorbe, etc.
Mod de preparare: Se spală bine, apoi se pune la fiert:  o parte de hrișcă cu trei părți de apă. Timp de fierbere: aprox.25 de minute sau până este suficient de fiert.

Informație nutrițională
Valori medii:    Per 100 g
Valoare energetica    363kcal
Grasimi    3,4 g
Din care: Acizi grași saturati    0,8 g
Glucide    71,5 g
Din care zaharuri:    0 g
Proteine        13,25 g
Fibre    10 g
Sare    0,0005 g

Poate conține urme de: migdale, alune, arahide, nuci, muștar, semințe de susan, gluten.
A nu se utiliza după data expirării.
A se păstra la loc uscat și răcoros.

Hrișca

Mai puțin cunoscută, hrișca este un aliment cu multiple calități nutritive și terapeutice.
Hrișca este adesea confundată cu cerealele. De fapt este un nume generic dat unor plante ierboase, familie din care fac parte măcrișul, rubarba și ștevia creață. Spre deosebire de cereale, semințele de hrișcă nu cresc în spice, iar structura boabelor este diferită, fiind bogate în proteine și nu conțin gluten. Deși nu este o cereală, hrișca întrunește calitățile făinii de grâu integrale. Dar din multe puncte de vedere este superioară grâului: conține mult mai puține glucide și cantități mari de lisina, fier, zinc seleniu și mai mult calciu, plus cantități mari de antioxidanți.
Câteva motive pentru care este bine să consumăm hrișcă: conținutul bogat de fibre ajută în menținerea sănătății sistemului digestiv și dau și  senzația de sațietate. Conține antioxidanți, ceea ce ajută în lupta cu radicalii liberi. Contribuie la prevenirea diabetului având un index glicemic redus. Nu conține gluten. Furnizează vitamine și minerale importante. Conține substanțe cu efect diuretic, care reduc excesul de apă din corp.
Hrănitoare, aromată și gustoasă, hrișca este un aliment întâlnit în bucătăria multor popoare. Japonezii și coreenii o consumă cu mare plăcere, dar hrișca este inclusă de asemenea în numeroase rețete și în Rusia, Moldova și Polonia.  
Hrișca poate fi consumată crudă, fiertă sau prăjită, simplă sau în amestec cu alte alimente.


22 Produse

Momentan nu exista review-uri pentru acest produs.

16 alte produse in aceeasi categorie: