IARBA DE GRÂU
IARBA DE GRÂU
Iarba de grâu tânără, este recoltată imediat după germinare, se usucă după care se macină fin. Astfel obținem pulberea de iarbă de grâu care se consumă 1-2 pe zi, câte o linguriță diluată în apă plată, suc de fructe sau legume și se consumă cu 30 de minute înainte de masă.
Pulberea din iarbă de grâu este considerată o hrană vie, deoarece conține toate substanțele nutritive necesare bunei funcționări a organismului. Aceasta este bogată în: antioxidanți, aminoacizi, clorofilă, enzime, minerale ( calciu, caliu, magneziu, seleniu, zinc, etc.), proteine, vitamine (A, complexul de B, inclusiv B17, C, E, E și K) etc.
Proprietăți terapeutice: antioxidant, alcalinizant, antiinflamator, detoxifiant, energizant, imunostimulator, tonic, vitaminizant etc.
Recomandări:
– fiind o sursă de antioxidanți, neutralizează radicalii liberi, ajută la prevenirea cancerului și ajută la încetinirea evoluției tumorilor;
– bogat în vitamine, întărește sistemul imunitar;
– datorită conținutului bogat în clorofilă, contribuie la o mai bună oxigenare și regenerare a celulelor;
– fiind alcalină, reglează ph-ul intern;
– are efect detoxiant, protejează ficatul și ajută la purificarea sângelui;
– susține buna funcționare a glandei tiroide;
– echilibrează nivelul glicemiei din sânge;
– stimulează formarea globulelor roșii fiind indicat în caz de anemie;
– este o sursă de energie și îmbunătățește tonusul muscular;
– stimulează metabolismul și ajută la arderea grăsimilor, fiind recomandat consumul în cadrul dietelor de slăbire;
– are efect antiinflamator, adjuvant în cazul inflamațiilor articulare, faringită, ulcer, etc.