Retete culinare cu seminte de Canepa-2
Pesto cu semințe de cânepă
Ingrediente:
– 2 căni busuioc prospăt;
– 1/2 cană cânepă decorticată;
– 1/2 parmezan răzuit;
– 3 căței de usturoi;
– 3 linguri ulei de cânepă;
– sare după gust.
Mod de preparare:
Într-un blender adăugăm busuiocul spălat, semințele de cânepă, parmezanul, usturoiul și uleiul de cânepă. Se mixează bine ingredientele și se păstrează în frigider într-un recipient închis ermetic aproximativ o săptămână.
Paste cu pesto
Ingrediente:
– 300gr paste din făină integrală de grâu;
– 3 linguri de pesto cu semințe de cânepă;
– 3 roșii tocate mărunt;
– 3 linguri praz tocat;
– 3 linguri salată tocată;
– 1 cană de fasole roșie din conservă;
– condimente după gust.
Mod de preparare:
Se fierb pastele, peste care se adaugă pesto și restul ingredientelor. Fasolea roșie poate fi înlocuită cu: tofu, ton sau carne de pui. Este important să respectăm rețeta de pesto, mai sus prezentată.