Chifle multicereale
Chifle multicereale
Ingrediente:
– 40gr făină de cocos;
– 20gr făină de in;
– 30gr făină de dovleac;
– 30gr făină de cânepă;
– 340gr făină de măllai;
– 40gr amidon de porumb;
– 1 linguriță tărâțe de psyllium;
– 50ml apă călduță;
– 1 pliculeț drojdie uscată;
– 1 lingură ulei de măsline;
– sare după gust;
– 1 ou;
– semințe de in.
Mod de preparare:
Mixul de făinuri se amestecă cu restul ingredientelor, mai puțin oul și semințele de in. După ce ingredientele s-au omogenizat, aluatul se lasă la dospit aproximativ 1 oră. Pe masa de lucru se mai frământă ușor aluatul cu puțin ulei și se împarte în trei părți egale. Se formează chifle care se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se ung cu oul bătut și se presară semințele de in. Se coc la foc mediu până devin aurii.