Macarons
MACARONS
Ingrediente:
-170gr zahăr pudră;
-160gr făină de migdale;
-120ml albuș de ou (4 albușuri) separat în cantități egale;
-160gr zahăr;
-50ml apă;
-1/2 linguriță colorant alimentar.
Mod de preparare:
Făina de migdale și zahărul pudră se amestecă, după care se cerne într-un castron. Peste amestec se adaugă jumătate din cantitatea de albuș și se omogenizează compoziția până devine o pastă densă.
Într-un castron termorezistent se pune cantitatea a doua de albuș și se mixează la viteză mare. Apa (50ml) și 160gr de zahăr se încălzește la foc mare, după care siropul se fierbe până ce ajunge la 118 C. Siropul se adaugă treptat peste albușul bătut spumă și se mixează la viteză mare până ce compoziția s-a răcit ușor și spuma are consistență de bezea. Acum puteți adăuga colorantul alimentar, iar mai apoi adăugăm compoziția cu făina de migdale. Nu trebuie să amestecați prea mult, deoarece cele două compoziții se omogenizează ușor.
Pe tavă tapetată cu hârtie de copt, cu ajutorul unui poș cu capătul fără zimți, formați discuri
de diametrul de 2.5 centrimetri și lăsați să se odihnească 30 de minute la temperatura camerei până
ce macarons capătă o crustă.
Macarons se coc timp de 13 minute în cuptorul prîncălzit la 170 C. După coacere se îndepărtează imediat hârtia de copt din tava și se lasă macarons la răcit câteva minute, după care îi desprindem ușor.
Cu ajutorul unui poș cu dui mic, șprițăm pe discurile de macarons crema preferată, dar nu
prea aproape de margine și acoperiți cu un alt disc. Lăsăm macarons la temperatura camerei câteva
ore pentru a se înmuia, după care se păstrează în frigider.