Retete cu faina de mac
Chec cu făină de mac
Ingrediente:
- 200 gr făină de mac;
- 250 gr zahăr tos;
- 50 gr pesmet;
- 1 lingură de cacao;
- 1/2 linguriță praf de copt;
- 6 ouă;
- 100 ml lapte;
- 2 linguri esenţă de rom;
- 100 gr unt sau margarină;
- 1 lămâie.
Mod de preparare:
Pesmetul se amestecă cu esenţa de rom. Laptele fierbinte îl turnăm peste mac şi amestecăm până se omogenizează. Într-un castron, se freacă gălbenuşurile de ou cu zahărul tos până devine o spumă, iar apoi adăugăm restul ingredientelor după cum urmează: untul sau margarina, cacaoa, praful de copt şi zeama de lămâie. Obţional putem pune şi coaja de lămâie. La aceată compozişie se adaugă pesmetul şi făina de mac amestecată cu laptele. Albuşurile de ou se bat spumă tare şi se încorporează treptat la restul compoziţiei.
Aluatul obținut se toarnă într-o formă de chec unsă și tapetată cu făină, sau într-o formă de silicon şi se coace în cuptorul preîncălzit la 170ºC timp de aproximativ 30 de minute.