Sucul de ACAI
Sucul de ACAI
Acai (Euterpe oleracea) este un palmier cu o înălţime de 25 de metri, cu frunze penate lungi până la 3 metri, din genul Euterpe. Fructele, denumite şi boabe sunt rotunde, de dimensiuni mici, culoare mov închis spre negru care cresc sub formă de ciorchine având între 500 până la 900 de boabe de acai. Din palmierii de acai, există opt specii, originari din America Centrală şi de Sud, sudul Braziliei şi Peru.
De sute de ani, boabele de acai sunt integrate în hrana populaţiei braziliene, asigurând sănătatea organismului. Acestea conţin un nivel ridicat de antioxidanţi şi acizi graşi (Omega 3, 6 şi 9) care reduc nivelul colesterolului, fitosteroli, steroli, proteine, polifenoli, vitaminele A, B1, B2, B3, E, D K, şi minerale: calciu, fier, potasiu etc. În prezent fructele de acai sunt cunoscute şi pe continent european şi comercializate sub formă de fructe uscate, suc, pulbere sau capsule.
Sucul de acai, pe lângă gustul delicios are şi numeroase beneficii pentru menţinerea sănătăţii şi proprietăţi terapeutice precum: antibacterian, antioxidant, antiviral, antiinflamator, detoxifiant, imunostimulent, tonic, vitaminizant.
Consumul regulat al sucului de acai, este adjuvant în următoarele situaţii:
– contribuie la reducerea hipercolesterolemiei şi a hipertensiunii;
– previne bolile cardiovasculare;
– stimulează circulaţia sângelui;
– ajută la îmbunătăţirea concentrării, recomandat în surmenaj intelectual;
– energizant în caz de suprasolicitate fizică;
– întăreşte sistemul osos;
– ameliorează inflamaţiile în caz de artrită, poliartrită;
– contribuie la îmbunătăţirea somnului;
– recomandat în curele de detoxifiere;
– antioxidanţii încetinesc procesul de îmbătrânire prin neutralizarea radicalilor liberi;
– întăreşte sistemul imunitar;
– adjuvant în prevenirea diabetului şi al cancerului;
– îmbunătăţeşte funcţia sexuală.
Sucul Acai de la Optima, este îmbunătăţit cu OXY 3, o combinaţie unică de 3 componente naturale, care asigură necesarul de antioxidanţi: boabe de struguri, licopin şi resveratrol. Strugurele roşu are numeroase proprietăţi benefice, în special datorită pieliţei negre, care este o sursă de aminoacizi, antioxidanţi şi resveratrol. Licopinul este extras din roşii şi reprezintă de asemenea o sursă de aminoacizi. Resveratrolul se găseşte în anumite fructe şi plante, mai cu seamă în cele de culoare închisă (struguri roşii, afine, coacăze, etc.) şi ajută în cazul rănilor, infecţiilor sau la reducerea colesterolului. Sucul Acai Optima este foarte bogat în antioxidanţi!