Skip to main content
Schinduful, un condiment cu nemumărate efecte terapeutice

Schinduful, un condiment cu nemumărate efecte terapeutice

SCHINDUFUL
(Trigonella foenum-graecum)

Schinduful sau seminţele de fân grecesc, este fosolit pentru aromatizare şi produs alimentar, cât şi supliment alimentar cu nemumărate efecte terapeutice.

În arta culinară, seminţele de schinduf se pot utiliza şi uşor prăjite, dar gustul lor va deveni amărui; astfel fie le folosim neprăjite, fie rumenite până devin maronii şi gustul amărui dispare.

Sunt situaţii în care schinduful nu este indicat să fie consumat, făra a consultla un medic. Aceste situaţii sunt: dacă aveţi probleme legate de sângerări şi coagularea sângelui sau diabet, deoarece s-a demonstrat că schinduful afectează coagularea sângelui şi nivelul zahărului din sânge; dacă sunteţi însărcinată sau doriţi să rămâneţi însărcinată, ori dacă alăptaţi, pentru că nu se cunosc efectele posibile asupra fătului, respectiv al copilului.

Preparatele precum: extractele, tincturile sau capsulele din schinduf, rsunt mai sigure pentru sănătate sub formă de supliment alimentar ori sub formă de ceai.

Proprietăţi terapeutice: În India şi în China se foloseşte pentru a trata artrita, bronşita, pentru a stimula digestia, creşterea libidoului şi potenţa masculină, în caz de răni, iritaţii şi arsuri; iar datorită proprietăţilor asemănătoare estrogenului, este util în caz de menopauză şi simpotom premenstrual, şi în dorinţa de a creşte în mărime şi volum sânii.

S-a demonstrat că schinduful ajută la reducerea nivelului glucozei din sânge, al colesterolului şi poate reprezenta un tratament eficient pentru diabet. Conţine antioxidanţi şi are utilizări medicale prin reducerea cantităţii de oxalat de calciu din rinichi, previnind formarea calculi renali, şi reduce şansele apariţiei cancerului de colon.

Pentru uz extern, seminţele de schinduf pot avea efecte benefice în catifelarea pielii iritate de eczemă. În cazul durerilor musculare sau cele cauzate de gută, se pot aplica cataplasme caldee pentru alinarea durerilor.

Contraindicaţii: foarte rar, au apărut reacţii alergice la schinduf, dar în cazul în care, după ce aţi consumat schinduf apar simptome precum dificultăţi în respiraţie, umflarea buzelor, limbii sau feţei, consultaţi rapid un medic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
    0
    Coș Cumpărături
    Coșul este gol!Spre Catalog

    Abonați-vă la newsletterul HerbalSana:

    HerbalSana
    Prezentare generală a confidențialității

    Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.